Όλα τα φαβορί και οι ανατροπές που περιμένουμε να δούμε στα φετινά Όσκαρ

Αυτές είναι οι ψύχραιμες προβλέψεις μας, ελπίζουμε να ποντάρουμε στα σωστά άλογα

THE NERDSTREAM

24 Μαρτίου 2022

Τα Όσκαρ, φίλες και φίλοι, είναι για αρχόντους. Υπάρχει άραγε ευγενέστερο σπορ από το να τσακώνεσαι με τους φίλους σου (οκ, έστω με αγνώστους στο ίντερνετ) για την πρόβλεψη ποια ταινία θα πάρει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και ποιος sound mixer θα πάρει το Όσκαρ Καλύτερου Ήχου; Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με το να σκας δουλειά/σχολή/Facebook το επόμενο πρωί από την τελετή λέγοντας “έλα ρε, έκανε μπαμ ότι θα το πάρουν τα Παράσιτα” (κι ας είχες μάθει την ύπαρξη των Παρασίτων μία ώρα νωρίτερα).

Μπορούμε να γκρινιάξουμε για τις ταινίες που έμειναν απ’ έξω, μπορούμε να στηλιτεύσουμε την δομική αδικία του θεσμού, μπορούμε να κατακεραυνώσουμε τις προηγούμενες επιλογές της Ακαδημίας, αλλά μπορούμε και να κάνουμε το αγαπημένο μας πράγμα όταν πρόκειται για Όσκαρ: να δώσουμε προβλέψεις οι οποίες μπορεί να πάνε τόσο μεγάλο κουβά που θα χωρέσει όλη την βροχόπτωση του φετινού χειμώνα αλλά μπορεί και να μας στείλουν σε ταμείο μεγαλύτερο κι από τον τελευταίο εκκαθαριστικό της ΔΕΗ.

Για να μην τα πολυλογούμε λοιπόν, κι αφού η απονομή έρχεται την Κυριακή 27 Μαρτίου (θα ξαγρυπνήσουμε μαζί με την Stoiximan), πάμε να πιάσουμε τις 10 μεγάλες οσκαρικές κατηγορίες μία-μία έτσι ώστε να δώσουμε σημείο (άσσο, χηνάρι ή δύο) για το μεγαλύτερο φαβορί αλλά και το underdog που είναι ικανότερο για την ανατροπή. Αν θέλετε να θυμηθείτε όλες τις φετινές υποψιότητες, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Καλύτερη Ταινία

Το φαβορί: Ε, ντάξει, έχει βουίξει ο τόπος πως φέτος θα είναι η χρονιά του The Power of the Dog, οπότε εδώ είστε αν θέλετε να βασιστείτε στο πιο σίγουρο σκυλί (ωπ). Έχει όλα όσα αγαπάει η Ακαδημία και μοιάζει η πιο λογική επιλογή.

Το underdog: Τελευταία ανεβαίνει πολύ το CODA στις προβλέψεις (με το Belfast να ακολουθεί), αλλά αν κάνει κάποιο την ανατροπή πιστεύουμε ότι θα είναι το Don’t Look Up για να ξεπλύνει το Hollywood τις αμαρτίες του. Και να πάρει λίγο ιντερνετικό virality που ποθεί τόσο πολύ.

Σκηνοθεσία

Το φαβορί: Εδώ μοιάζουν ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για το The Power of the Dog, αφού το Όσκαρ Σκηνοθεσίας μοιάζει απόλυτα δίκαιο να πάει στην Jane Campion.

Το underdog: Ο Paul Thomas Anderson είναι το μεγαλύτερο outsider της φετινής κούρσας, οπότε αν βλέπαμε μια ανατροπή θα ήταν αυτή που θα του έδινε για το Licorice Pizza το αγαλματίδιο που του χρωστάγανε από το There Will Be Blood.

Α’ Ανδρικός Ρόλος

Το φαβορί: Μέτρια κατηγορία φέτος αν μας ρωτάτε, και δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο Will Smith θεωρείται το απόλυτο φαβορί για φέτος με το King Richard αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Το underdog: Από πολύ κοντά ακολουθεί ο Benedict Cumberbatch για το The Power of the Dog που θα έμοιαζε πιο λογική επιλογή, αλλά το underdog βλέπουμε να έχει πιθανότητες είναι ο πληθωρικός Andrew Garfield του Tick, Tick… Boom!.

Α’ Γυναικείος Ρόλος

Το φαβορί: Οι βιογραφικές ταινίες κι οι μεγάλες μεταμορφώσεις είναι αδυναμία της Ακαδημίας κι η Jessica Chastain έχει μαζέψει ήδη βραβεία για το The Eyes of Tammy Faye, οπότε έχει και το μοιραίο προβάδισμα για την κούρσα (για τον ίδιο λόγο, από κοντά ακολουθεί η Nicole Kidman του Being the Ricardos).

Το underdog: Εδώ το γκανιάν μας είναι η Kristen Stewart του Spencer. Μοιάζει εντελώς outsider, αλλά και μόνο που είναι βαρύγδουπος βιογραφικός ρόλος έχει κάποιες ελπίδες για την ανατροπή.

Β’ Ανδρικός Ρόλος

Το φαβορί: Θα δοθεί μεγάλη μάχη εδώ ανάμεσα στον Kodi Smit-McPhee του The Power of the Dog και τον Troy Kotsur του CODA, αλλά δίνουμε ένα προβάδισμα στον δεύτερο γιατί θα είναι ο πρώτος κουφός άνδρας που κερδίζει το Όσκαρ.

Το underdog: Μοιάζει απίστευτο να κερδίσει, αλλά αν επιλέγαμε το απόλυτο underdog για την ανατροπή αυτό θα ήταν ο βετεράνος Ciaran Hinds που σνομπάρεται εδώ και χρόνια κι έπαιξε τις κάλτσες του στο Belfast.

Β’ Γυναικείος Ρόλος

Το φαβορί: Από τα πιο πολυαναμενόμενα Όσκαρ της φετινής κούρσας. Πρέπει να πάει κάτι πολύ στραβά για να το χάσει η Ariana DeBose του West Side Story.

Το underdog: Αν όμως κάποια κάνει την έκπληξη τότε βλέπουμε την Jessie Buckley που τα πήγε εξαιρετικά στο The Lost Daughter.

Πρωτότυπο Σενάριο

Το φαβορί: Μάλλον το μόνο Όσκαρ που δείχνει ικανό να πάρει το Licorice Pizza, αφού όλοι το ξέρουν ότι ο PTA είναι ένας από τους καλύτερους σεναριογράφους αυτή τη στιγμή στο Hollywood. Αλλιώς, αν η Ακαδημία θέλει να φανεί woke, τότε μάλλον θα το ρίξει Don’t Look Up.

Το underdog: Άμα είναι να πάμε για ανατροπή τότε ας πάμε για την μεγαλύτερη, αφού το νορβηγικό The Worst Person in the World μοιάζει το λιγότερο πιθανό να κερδίσει αλλά έχει πολύ φανατικούς υποστηρικτές και το θέμα του είναι πολύ “μοντέρνο” από πολλές απόψεις.

Διασκευασμένο Σενάριο

Το φαβορί: Μάλλον εδώ θα έχουμε άλλο ένα εύκολο Όσκαρ για το The Power of the Dog, αφού το ζωντάνεμα της άγριας δύσης και η κριτική στην τοξική αρρενωπότητα ξετρέλαναν κοινό και κριτική.

Το underdog: Σε διάφορες κατηγορίες θα μπορούσε να παίξει ανατρεπτικά το Drive My Car του Ryusuke Hamaguchi, αλλά αυτή μας φαίνεται η πιο πιθανή να γίνει όντως πραγματικότητα.

Διεθνής Ταινία

Το φαβορί: Εδώ έχουμε το πιο εύλογο Όσκαρ της χρονιάς μαζί με την Σκηνοθεσία και τον Β’ Γυναικείο. Το Drive My Car έχει ήδη σηκώσει τα πάντα και το η απονομή του αγαλματιδίου μοιάζει σχεδόν διεκπεραιωτική.

Το underdog: Παρόλα αυτά, αν ποντάραμε σε ένα outsider αυτό θα ήταν το προαναφερθέν The Worst Person in the World του Νορβηγού Joachim Trier. Και πάλι όμως, δύσκολα.

Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

Το φαβορί: Όπως και να ‘χει, το Όσκαρ σίγουρα θα πάει στη Disney αφού 3 από τις 5 υποψηφιότητες ανήκουν στην αυτοκρατορία του Μίκι Μάους. Αν υπάρχει ένα προβάδισμα όμως τότε αυτό σαφώς το έχει το Encanto.

Το underdog: Αν υπάρχει κάποιος ικανός να κοντράρει τη Disney φέτος αυτός είναι το δανέζικο Flee, μιας και είναι η μόνη “ενήλικη” επιλογή της πεντάδας και αν μη τι άλλο το θέμα της προσφυγιάς συχνά προσελκύει ψήφους.

Καλές ή κακές, αυτές ήταν οι προβλέψεις μας για τα Όσκαρ του 2022. Αφήνουμε το Χόλιγουντ να αποφασίσει. Το σίγουρο είναι ότι τα σημεία της Stoiximan για τα Όσκαρ είναι τουλάχιστον κινηματογραφικά!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Best of internet