Δεν θα είναι πάλι του Άι Ζοάο για την Μπενφίκα, παρέλαση με γκολ στο Ντα Λουζ η Λίβερπουλ

Καλά ήταν μέχρι εδώ Μπενφικούλα, του χρόνου πάλι

THE NEWSROOM

4 Απριλίου 2022

Για να μην είμαστε εντελώς άδικοι με τους Αετούς της Λισαβόνας, το κοντινό παρελθόν τους μπορεί να μαρτυρά μια τόση δα κωλοφαρδίτσα για να καταλήξουν να παίζουν στους ‘8’ του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ανατρέχοντας στην λίγο πιο μακρινή τους προϊστορία, έχουμε να θυμηθούμε χαμένο πρωτάθλημα στο 94′ τελευταία αγωνιστική με την Πόρτο, χαμένο τελικό με την Τσέλσι στο Europa πάλι στο τελευταίο λεπτό και γενικά μια κατάρα που όμοια της λίγες ομάδες έχουν βιώσει.

Η Μπενφίκα στα νοκ άουτ παιχνίδια με τον Άγιαξ δεν ήταν σε καμία περίπτωση ανώτερη του αντιπάλου της, όμως αυτό λίγη σημασία έχει. Το πλήρωμα του χρόνου για την κακοδαιμονία που την έδερνε, φαίνεται να ήρθε ευνοϊκά αυτή την φορά και με νίκη στο Άμστερνταμ Αρίνα χάρη στο γκολ του Νούνιεζ πέρασε πανηγυρικά και μάλλον απρόσμενα και για την ίδια στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Και μάλιστα δικαίωσε και τους τολμηρούς που ακολούθησαν Μπενφίκα στην Stoiximan.

Και κάπου εκεί, τα όνειρα για περαιτέρω διάκριση μοιάζουν όνειρα απατηλά. Καλά ήταν όσο κράτησε Μπενφίκα μου, κανείς δεν θα σου πει τίποτα αν δεν προχωρήσεις στους 4, η υπέρβαση έχει ήδη γίνει και αφού δεν μπορείς να το αποφύγεις κάτσε και απόλαυσε το. Ποιο; Το προφανές σκούπισμα που θα υποστείς από το πρώτο κιόλας παιχνίδι στην έδρα σου από την Λίβερπουλ, που θα σημάνει και τον ουσιαστικό αποκλεισμό σου.

Η Λίβερπουλ που στους τελευταίους αγώνες πετάει και μάλιστα διεκδικεί από το πουθενά ακόμα και το πρωτάθλημα, βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και καμία Μπενφίκα δεν μοιάζει ικανή να της σταθεί εμπόδιο. Αν συνυπολογίσουμε και τα εμφατικά διπλά που πήραν οι Scousers τις προηγούμενες χρονιές στην Πορτογαλία (1-4 στα νοκ άουτ με Πόρτο και 1-5 πέρσι με την ίδια ομάδα στους ομίλους), τότε το διπλό συνοδευόμενο με πάνω από 2.5 γκολ για την Λίβερπουλ φαίνεται ιδιαίτερα ψηστικό και το σημείο της Stoiximan φαντάζει αρχοντικό!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Best of internet