Quantcast

Αργεντινή και Κροατία σημαίνει αίμα και άμμος στον πρώτο γκανγκστερικό ημιτελικό του Μουντιάλ

Last man standing απόψε η φάση στο Κατάρ

Ορέστης Ιστικόπουλος

13 Δεκεμβρίου 2022

Τα αστεία έχουν τελειώσει. Ο τελικός του Μουντιάλ βρίσκεται μόλις λίγες μέρες μακριά και όσες ομάδες έχουν απομείνει στο τουρνουά ζουν με την σκέψη της πιο λαμπερής κούπας. Στη σημερινή ντερμπάρα έρχονται αντιμέτωπες δύο ποδοσφαιρικές σχολές που φαινομενικά διαφέρουν, όμως στην πράξη οι φετινές τους ομάδες έχουν πολλές ομοιότητες.

Αργεντινή και Κροατία μπορεί να μην βγάζουν μάτια, ξεχειλίζουν ωστόσο από ποδοσφαιρική αλητεία. Το μεταξύ τους ματς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα Λάτιν Αμέρικα vs Βαλκάνια finest. Το παιχνίδι τους χαρακτηρίζεται από αργό ρυθμό, σκληρά μαρκαρίσματα και τυφλή αφοσίωση σε δύο μεγάλους ηγέτες. Λιονέλ Μέσι και Λούκα Μόντριτς είναι δύο ζωντανοί θρύλοι που οι συμπαίκτες τους αντιμετωπίζουν σαν αρχηγούς συμμορίας. Είναι πρόθυμοι  να δώσουν τη ζωή τους για τους αρχηγούς τους και αυτό δημιουργεί μια refuse to lose νοοτροπία η οποία εκτός από το ότι κερδίζει τη συμπάθεια του true ποδοσφαιρόφιλου, τους έφερε και μέχρι εδώ.

Η Αργεντινή (κι εμείς μαζί της) ζει και αναπνέει για να δει τον διάδοχο του Μαραντόνα να φέρνει ξανά το Μουντιάλ στο Μπουένος Άιρες και να τελειώνει οριστικά τη συζήτηση για τον καλύτερο όλων των εποχών. Από την άλλη οι Κροάτες βρίσκονται μια ανάσα από δεύτερο διαδοχικό τελικό μετά το 2018 και δεν έχουν κανένα λόγο να μην πιστεύουν στην κατάκτηση του τροπαίου, στο τελευταίο Μουντιάλ του κορυφαίου παίκτη που έβγαλαν ποτέ τα Βαλκάνια. Οι δυο τους είχαν βρεθεί ξανά στο Μουντιάλ της Ρωσίας, εκεί που οι Κροάτες είχαν κεράσει μια περιποιημένη τριάρα τους Αργεντίνους. Οπότε σαν μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα το σημερινό παιχνίδι έχει και το χαρακτήρα ρεβάνς. Μόνο που σε αντίθεση με το 2018, αυτή τη φορά κρίνονται πολλά περισσότερα.

Best of internet