Quantcast

Οι κόκκινοι διάβολοι ο μεγάλος νικητής του πιο αδιάφορου αγώνα του Μουντιάλ

Το Βέλγιο κέρδισε την Αγγλία στον τελικό της παρηγοριάς και τερμάτισε στην κορυφαία θέση της ιστορίας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ελευθέριος Γώγος

14 Ιουλίου 2018

Ναι για κάποιο γαμημένο λόγο το παρατσούκλι του Βελγίου είναι Κόκκινοι Διάβολοι και καθάρισαν εύκολα 2-0 την Αγγλία στον τελικό της παρηγοριάς, τερματίζοντας έτσι στην κορυφαία θέση της ιστορίας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επιβεβαίωσε με το 2-0 κόντρα στους ψόφιους Άγγλους ότι ήταν το πιο θεαματικό παρέακι σε αυτό το Μουντιάλ. Ο Αζάρ, ο Ντε Μπρόινε, ο Μενιέ έκαναν παπάδες στο παιχνίδι, βγάζοντας πανέμορφες στιγμές στο χορτάρι στον πιο αδιάφορο αγώνα της διοργάνωσης.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι βρέθηκαν από το 4′ μπροστά στο σκορ, όταν σκόραρε με το καλάμι εξ επαφής ο Μενιέ από παράλληλη του Τσαντλί. Γενικότερα επικρατούσε στην αρχή ένας πανικός στην άμυνα των Αγγλων, που είχαν αρκετές αλλαγές και στο πλασέ του Ντε Μπρόινε στο 12′ έσωσε ο Πικφορντ. Στο 23′ ο Χάρι Κέιν είχε την στιγμούλα του όπως και ο σκληρός καριόλης αμυντικός των Βέλγων, Αλντερβαϊρελντ στο 35′, με το παιχνίδι να έχει ρυθμό. Μόνο που στη συνέχεια αυτός έπεσε και οι Αγγλοι στο β΄ μέρος με τις αλλαγές τους, πίεσαν ψηλά.

Στη σημαντικότερη στιγμή των Άγγλων στο 70′, ο Ντάιερ έριξε άστοχη λομπίτσα πάνω από τον Κουρτουά. Κάπου εκεί όμως οι Βέλγοι άρχισαν να πατούν ξανά γκάζι στην αντεπίθεση και ειδικά στο 80′ μάγεψαν στο κορυφαίο γκολ του Μουντιάλ που δεν μπήκε, καθώς μετά από τακουνάκια και συνδυασμούς ήρθε η μεγάλη επέμβαση Πίκφορντ στο βολέ του Μενιέ. Ο Αζάρ δύο λεπτά αργότερα πήρε την ασίστ του Ντε Μπρόινε, πάτησε περιοχή και το τελείωσε στην κλειστή γωνία, χαρίζοντας στο φινάλε την 3η θέση στο Βέλγιο, την καλύτερη της ιστορίας τους, ξεπερνώντας την 4η του 1986.

Όσο για τους ηττημένους επιστρέφουν επιτέλους σπίτι, έχοντας κερδίζει ξανά την 4η θέση για δεύτερη φορά μετά το Μουντιάλ του 1990.

Best of internet