Quantcast

Η Λίβερπουλ το σήκωσε στη Μαδρίτη νικώντας την Τότεναμ 2-0

Οι Reds ανέβηκαν ξανά στον θρόνο μετά το 2005 και τον τελικό της Κωνσταντινούπολης

THE NEWSROOM

2 Ιουνίου 2019

Στη Λίβερπουλ κατέληξε η κούπα με τα μεγάλια αυτιά μετά από τη νίκη της με 2-0 επί της Τότεναμ στον τελικό της Μαδρίτης, με σκόρερ τους Σαλάχ και Οριτζι.

CHAMPIONS OF EUROPE!!! UP THE REDS!!! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ #SixTimes

Gepostet von Liverpool FC am Samstag, 1. Juni 2019

Ο Μαουρίσιο Ποκετίνο κατέβασε την ομάδα του στον αγγλικό εμφύλιο με τους Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνχεν, Ρόουζ, Σισοκό, Γουίνκς, Άλι, Έρικσεν, Σον, Κέιν, ενώ η ενδεκάδα του Γιούργκεν Κλοπ αποτελούταν από τους Άλισον, Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.

Πριν προλάβουν να έρθουν οι πίτσες, οι Reds προηγήθηκαν με αμφισβητούμενο πέναλτι που εκτέλεσε ο Σαλάχ, πριν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο του αγώνα. Ο Σκόμινα σφύριξε πέναλτι για χέρι του Σισοκό μέσα στην περιοχή της Τότεναμ και ο Αιγύπτιος ευστόχησε από τα 11 μέτρα κάνοντας το 1-0.

THAT MAN MO SALAH! 🇪🇬👑

Gepostet von Liverpool FC am Samstag, 1. Juni 2019

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε φάσεις, είχε όμως αυτή την εισβολή ενός θηλυκού Τζίμι Τζαμπ στον αγωνιστικό χώρο, που προσέφερε ικανοποιητικό θέαμα στους θεατές του τελικού:

Advantage Reds at half-time ⚽️

Gepostet von Liverpool FC am Samstag, 1. Juni 2019

Το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερες φάσεις χωρίς όμως να μπει κάποιο γκολ που να δώσει περισσότερο ενδιαφέρον στον αγώνα. Οι Λονδρέζοι είχαν την κατοχή όμως ο Άλισον βρέθηκε σε καλή μέρα και δήλωσε παρών όσες φορές τον χρειάστηκε η ομάδα του.

 

Το γκολ του Οριγκί στο 87′ με διαγώνιο σουτ από τα αριστερά κλείδωσε την νίκη για τους Reds και τον πρώτο τίτλο του Κλοπ με την Αγγλική ομάδα.

GGGGOOOOOAAAAAALLLLLLLLLLLLL!!!! ORRRRRRIIIIIIIGGGGGGGIIIIIIIIIIII!!!!!!TOTTENHAM 0-2 LIVERPOOL

Gepostet von Liverpool FC am Samstag, 1. Juni 2019

Είναι η 6η φορά που η Λίβερπουλ στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης, με την αμέσως προηγούμενη κατάκτηση να είναι το 2005 στην Κωνσταντινούπολη.

 

Best of internet