Quantcast

Ο τυφλός φίλαθλος που παρακολούθησε το ΠΑΟ-ΕΦΕΣ είναι ό,τι καλύτερο έγινε φέτος στην Ευρωλίγκα

Μια όμορφη εικόνα που μας κάνει λίγο αισιόδοξους για τον ελληνικό αθλητισμό

THE NEWSROOM

1 Νοεμβρίου 2019

Μπορεί το ελληνικό μπάσκετ να γίνεται κάθε χρόνο και πιο καταθλιπτικό, αφού οι δύο μεγάλοι αγωνίζονται σε διαφορετικές εγχώριες διοργανώσεις και έχουν χάσει τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην Ευρωλίγκα, ωστόσο αυτό που είδαμε χθες δίπλα από το παρκέ στον αγώνα ΠΑΟ – Εφές στο ΟΑΚΑ, μπορεί να μας κάνει να είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι για τον αθλητισμό στη χώρα μας.

Ένας τυφλός φίλαθλος του ΠΑΟ ήταν προσκεκλημένος της ΚΑΕ ώστε να βιώσει την ένταση και την ατμόσφαιρα του αγώνα λίγα μέτρα από το παρκέ και με τη βοήθεια μιας συνοδού που του περιέγραφε την εξέλιξη του ματς μέσω του συστήματος Braille. Ο φίλος του Παναθηναϊκού παρακολουθεί τακτικά αγώνες του τμήματος μπάσκετ ΑΜΕΑ του ΠΑΟ, το οποίο του δώρισε μια κατασκευή που αποτελεί απτική αναπαράσταση ενός γηπέδου μπάσκετ βοηθώντας άτομα με προβλήματα όρασης να παρακολουθούν με αυτό τον τρόπο αγώνες μπάσκετ.

Κάτι αντίστοιχο έχουμε δει πρόσφατα και στη Βραζιλία όπου ένας νεαρός φίλος της Palmeiras με προβλήματα όρασης παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα με τη βοήθεια της μητέρας του. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια πρωτοβουλία λαμβάνει δημοσιότητα στη χώρα μας. Σε συνδυασμό με την εικόνα της Μυρτούς και της Τόνιας στο πρόσφατο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, μπορούμε δειλά να αισιοδοξούμε ότι ο αθλητισμός στην Ελλάδα ίσως αλλάζει προς το καλύτερο.

Best of internet