Quantcast

Ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε από το ΑΣΕΑΔ, μειώθηκε η ποινή και τελικά μπαίνει οκτάδα

Μπορεί να μην παίξουν play-off στην Ευρωλίγκα, αλλά θα παίξουν στην Basket League οι ερυθρόλευκοι

THE NEWSROOM

5 Απριλίου 2019

Νέα αλλαγή δεδομένων είχαμε στη βαθμολογία του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του σύμπαντος, αφού η δικαίωση του Ολυμπιακού από το ΑΣΕΑΔ τον εκτόξευσε στην 7η θέση, από την 12η στην οποία είχε βρεθεί.

Η βαθμολογία μετά τις δύο αφαιρέσεις έξι βαθμών

Οι ερυθρόλευκοι μετρούσαν αθροιστικά τιμωρία 12 βαθμών στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, έξι για την αποχώρηση τους από τον ημιτελικό κυπέλλου και άλλους έξι επειδή δεν κατέβηκαν στο ντέρμπι του πρωταθλήματος. Ωστόσο, η πρώτη τιμωρία μειώθηκε σήμερα μετά την ένσταση του Ολυμπιακού, που βασίστηκε στο ότι πρέπει να τιμωρηθεί με βάση τους κανονισμούς που ισχύουν στο κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα.

Έτσι, μπορεί να μην πέρασε στα play-off της Ευρωλίγκας, θα συμμετάσχει όμως στα play-off του πρωταθλήματος, όπου είναι πολύ πιθανό να διασταυρωθεί με τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να δούμε για πρώτη φορά ζευγάρι διαφορετικό από το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ στους τελικούς, κάτι που έχει να συμβεί από το 2005.

Όπως και να’ χει, η δικαίωση από το ΑΣΕΑΔ είναι μια μικρή νίκη για το πειραϊκό σωματείο και τους θρυλικούς μάγκες Αγγελόπουλους.

 

Best of internet