Quantcast

Η ΑΕΚ νίκησε τη Φλαμένγκο στο Ρίο και κατέκτησε το Διηπειρωτικό

Τεράστια επιτυχία για μια ομάδα που το 2014 έπαιζε στην Α2

THE NEWSROOM

18 Φεβρουαρίου 2019

Τον τίτλο του Intercontinental Cup πρόσθεσε η ΑΕΚ στην τροπαιοθήκη της, πλάι στα ευρωπαϊκά του 1968, του 2000 και του 2018. Η Ένωση, συμμετείχε στο θεσμό ως κάτοχος του περυσινού Basketball Champions League και χρειάστηκε να κάνει δύο νίκες απέναντι στην κάτοχο του Liga de las Américas, San Lorenzo αλλά και την οικοδέσποινα της διοργάνωσης, Flamengo.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΤΟ ΡΙΟ! 👑🌎🏆#AEKBC #IntercontinentalCup

Gepostet von AEK Basketball Club am Sonntag, 17. Februar 2019

Game Highlights | Final, Intercontinental Cup

Τα #Highlights του μεγάλου Τελικού 🌎🏆#AEKBC #IntercontinentalCup #Winners

Gepostet von AEK Basketball Club am Sonntag, 17. Februar 2019

Κορυφαίος για την ΑΕΚ στο σημερινό ματς ήταν ο Τζόρνταν Θίοντορ με 22 πόντους, κι από κοντά ακολούθησε ο Γιόνας Ματσιούλις με 17. 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Μπάνκι κάλεσε τάιμ άουτ και ζήτησε από τους παίχτες του να αφιερώσουν τη νίκη στον Ντράγκαν Σάκοτα, σε μια συγκινητική πρωτοβουλία.

Η ΑΕΚ είναι η τρίτη ελληνική ομάδα που κατακτάει το Διηπειρωτικό, μετά τον Παναθηναϊκό το 1996 και τον Ολυμπιακό το 2013. Είναι ο τρίτος τίτλος που κατακτάει από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση της ομάδας ο Μάκης Αγγελόπουλος, μετά το κύπελλο Ελλάδας που κατέκτησε πέρυσι την ίδια μέρα (17 Φεβρουαρίου) κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και το Basketball Champions League το Μάιο του 2018, νικώντας τη Μονακό.

 

Best of internet