Quantcast

Οι Detroit Pistons βάζουν κλαρίνα στο NBA, μεταλαμπαδεύουν ελληνικό πολιτισμό σε όλο τον κόσμο

Ο Βασίλης Μπάτης ακούστηκε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού χάρη σε ένα ελληνόπουλο από τα Σεπόλια

THE NEWSROOM

30 Ιανουαρίου 2019

2500 χρόνια μετά τον Χρυσό Αιώνα του Περικλέους, ο ελληνισμός μεγαλουργεί στα παρκέ του NBA και οι Αμερικάνοι φίλοι του μπάσκετ ανατριχιάζουν ακούγοντας Βασίλη Μπατή. Δεν είναι κάποιου είδους αστείο, αγαπητές φίλες και φίλοι, είναι η πραγματικότητα που βίωσαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν στην Little Caesars Arena για να παρακολουθήσουν από κοντά τους Detroit Pistons απέναντι στους Milwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η ομάδα του Ντιτρόιτ οργάνωσε μια Βραδιά Ελληνικής Κληρονομιάς στα πλαίσια του σημερινού αγώνα με τον Ελαφιακό του Έλληνα σταρ του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, καλώντας τους Έλληνες φιλάθλους να βρεθούν στο γήπεδο για να πάρουν μια τζούρα του αθάνατου πολιτισμού μας. Αυτή είναι η αφίσα του event:

Gepostet von Detroit Greek Freaks am Dienstag, 18. Dezember 2018

Όσοι τυχεροί έκαναν attend αποζημιώθηκαν καθώς στα μεγάφωνα του γηπέδου έπαιξε το θρυλικό “Μαντήλι” σε ερμηνεία Βασίλη Μπατή και το αντίστοιχο χορευτικό στο παρκέ. Απολαύστε το:

Κρίμα που, πλην των Ελλήνων, οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στην Little Caesars Arena δεν γνωρίζουν ελληνικά για να καταλάβουν το βάθος αυτών των στίχων:

Βγάλε το μαντήλι
από τα μαλλιά, από τα μαλλιά
κι έλα να χορέψεις
μια γυροβολιά, μια γυροβολιά.

Δεν ειν’ όνειρο είναι αληθινό
μ’ αγαπάς, σ’ αγαπώ Παναγιά μου εγώ.
Πως σε λαχταρώ και σε νοιάζομαι
πως εμείς οι δυο ταιριάζουμε.

Χόρεψε απόψε
λίγο να σε ‘δω, λίγο να σε ‘δω
να σε καμαρώσω
πρώτη στο χορό, πρώτη στο χορό.

Δεν ειν’ όνειρο είναι αληθινό
μ’ αγαπάς, σ’ αγαπώ Παναγιά μου εγώ.
Πως σε λαχταρώ και σε νοιάζομαι
πως εμείς οι δυο ταιριάζουμε.

Αντίστοιχα events έχουμε δει και πρόσφατα στη Βοστώνη όπου έπαιξε το πατριωτικό “Μακεδονία Ξακουστή” και πολύ πιθανόν να δούμε και σε άλλους ναούς του basket, προς τιμήν του Giannis από τα Σεπόλια.

Best of internet