Quantcast

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα διεκδικήσει η ΑΕΚ το Διηπειρωτικό των φτωχών

Η Ένωση θα προσπαθήσει να αναδειχθεί (όχι και τόσο) καλύτερη ομάδα του πλανήτη

THE NEWSROOM

3 Ιανουαρίου 2019

Στις 14-17 Φεβρουαρίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν το Διηπειρωτικό Κύπελλο της FIBA, σύμφωνα με το έγκυρο globoesporte.com. Ο Φλεβάρης θα βρει λοιπόν τον Στεφ Κάρι, τον Λεμπρόν Τζέιμς, τον Κέβιν Ντουράντ και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παρακολουθούν από τον καναπέ τους το καμάρι της προσφυγιάς στη διεκδίκηση του παγκόσμιου στέμματος.

Το χωρητικότητας 16000 θεατών Carioca Arena 1 που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση

Ο θεσμός του Διηπειρωτικού ξεκίνησε το 1966 και πέρασε από διάφορα στάδια όπου ο νικητής αναδεικνυόταν είτε σε διπλούς αγώνες είτε σε έναν τελικό, με τους αντιπάλους να προέρχονται από Ευρώπη και Λατινική Αμερική. Μέχρι το 2015 την Ευρώπη εκπροσωπούσε ο κάτοχος της Ευρωλίγκας. Μάλιστα υπάρχουν δύο ελληνικές διακρίσεις αφού το τρόπαιο κατέκτησαν ο Παναθηναϊκός το 1996 και ο Ολυμπιακός το 2013.

Από το 2016 λόγω κόντρας της FIBA με την Euroleague, την Ευρώπη εκπροσώπησε μια χρονιά η κάτοχος του FIBA Europe Cup και έπειτα η κάτοχος του FIBA Champions League, του οποίου πιο πρόσφατη νικήτρια είναι η ΑΕΚ.

Το φημολογούμενο φετινό format της διοργάνωσης διαφοροποιείται από όσα ξέραμε, καθώς θα συμμετέχουν έξι ομάδες: η κάτοχος του Basketball Champions League, ΑΕΚ, η κάτοχος του Americas League, Σαν Λορέντζο, η φιναλίστ του Americas League, Μότζι, η πρωταθλήτρια Ασίας, Πετροχίμι, οι πρωταθλητές της G-League, Όστιν Σπερς, αλλά και η Φλαμένγκο ως ειδική προσκεκλημένη. Οι ΑΕΚ και Σαν Λορέντζο ωστόσο θα έχουν το προνόμιο να προκριθούν απευθείας στον ημιτελικό της διοργάνωσης όπου θα περιμένουν τις αντιπάλους τους από τις υπόλοιπες 4 ομάδες.

ΠΑΝΤΕΡ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕ Ο ΠΑΝΤΕΡ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ> https://luben.tv/videos/152478

Gepostet von Abaluben am Sonntag, 6. Mai 2018

Όπως και να ‘χει, το να αναδεικνύεται παγκόσμιος πρωταθλητής στο μπάσκετ χωρίς συμμετοχή ομάδων από το NBA και την Ευρωλίγκα μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά δεν φταίει για αυτό σε καμία περίπτωση ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που θα διεκδικήσει τον τίτλο.

 

Best of internet