Quantcast

Αυτή η κοκορομαχία Αντετοκούνμπο-Καντέρ είναι το τελευταίο θερμό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας για το 2018

Το επεισόδιο έληξε με αποχώρηση της τούρκικης φρεγάτας στα αποδυτήρια με δεύτερη τεχνική ποινή

THE NEWSROOM

28 Δεκεμβρίου 2018

Όταν έχεις Πάνο Καμμένο και Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο άμυνας, αλλά και ναυάρχους σκληρούς  καριόληδες που τραμπουκίζουν τους Τούρκους με απειλές, το θερμό επεισόδιο είναι δεδομένο και απλά δεν ξέρεις πότε θα συμβεί. Συνέβη τελικά εκεί που δεν το περιμέναμε, στο Fiserv Forum στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ, όπου οι Bucks νίκησαν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες τους Knicks, με σκορ 112-96.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν για άλλη μια φορά πρωταγωνιστής για την ομάδα του, σημειώνοντας 31 πόντους, 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ και αγγίζοντας το triple double. Πρωταγωνίστησε όμως και εξωαγωνιστικά, συμμετέχοντας σε μια κοκορομαχία με τον Τούρκο σέντερ Ενές Καντέρ. Ένα σκληρό μαρκάρισμα του Τούρκου στον Γιάννη, προκάλεσε την γκρίνια του άσου των Μπακς για μη καταλογισμό φάουλ,  ο Καντέρ κινήθηκε  απειλητικά προς τον Αντετοκούνμπο και μετά από ανταλλαγή “γαλλικών” ήρθαν μέτωπο με μέτωπο. Ευτυχώς, η κρίση δεν κλιμακώθηκε και έληξε με αποβολή του Τούρκου από τον διαιτητή της αναμέτρησης, με δεύτερη τεχνική ποινή.

Μετά τον αγώνα, ο Αντετοκούνμπο δήλωσε για το περιστατικό:

“Ο Καντέρ θέλει να μιλήσω για αυτό, αλλά δεν πρόκειται να το κάνω. Μπορείτε να δείτε την φάση. Νομίζω ότι οι διαιτητές έκαναν καλή δουλειά που είδαν το replay και προσπάθησαν να προστατέψουν τους παίκτες. Αποβλήθηκε και αυτό τα λέει όλα.

Εγώ όφειλα να βοηθήσω την ομάδα μου. Είχαμε 8-9 λεπτά για να τελειώσει το παιχνίδι και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να κερδίσουμε. Απλώς δε μου αρέσει όταν συμβαίνουν βρώμικες φάσεις που μπορεί να ρισκάρουν την δική μου σωματική ακεραιότητα ή των συμπαικτών μου. Σκεφτόμουν απλώς να μείνω στο παιχνίδι για να κερδίσουμε. Ήξερα ότι αν αποβαλλόμουν η δεχόμουν τεχνική ποινή θα έβαζα σε κίνδυνο την ομάδα μου. Έχω ωριμάσει ως παίκτης και άνθρωπος και έχω αποκτήσει υπομονή. Κάθε φορά που πηγαίνω προς το καλάθι με χτυπάνε οι αντίπαλοι, οπότε οφείλω απλώς να μένω ψύχραιμος”.

Όπως και να ‘χει, τέλος καλό όλα καλά, αγαπητοί φίλοι, η ειρήνη στη Μεσόγειο δεν κινδυνεύει και εσείς μπορείτε να ψηφίσετε τον Γιάννη για τη συμμετοχή του στο φετινό All Star.

Best of internet