Quantcast

Ο Πόποβιτς ρωτήθηκε αν ο Γιόκιτς είναι η επανάσταση στη θέση του σέντερ, μοίρασε πόνο με την απάντηση του

Έτσι απαντάει ο Πόποβιτς, και πριν 20 χρόνια ο Ηλίας Ατματζίδης

THE NEWSROOM

27 Δεκεμβρίου 2018

Οι San Antonio Spurs επικράτησαν τα ξημερώματα με 111-103 επί των Denver Nuggets διατηρώντας ένα ρεκόρ 8 νικών και 2 ηττών στους 10 πιο πρόσφατους αγώνες στη regular season, ωστόσο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αναδείχτηκε ο κόουτς Γκρεγκ Πόποβιτς, με μια επική δήλωση στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο 69χρονος προπονητής ρωτήθηκε για τον σέντερ των Nuggets, Νίκολα Γιόκιτς που στα 23 του χρόνια πραγματοποιεί μια καλή σεζόν στο NBA έχοντας μέσο όρο 18,2 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 30,6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Όταν ζητήθηκε από τον Πόποβιτς να σχολιάσει αν ο Σέρβος είναι μια επανάσταση στη θέση του σέντερ, ο Πόποβιτς δεν απογοήτευσε με την απάντηση του, σχετικά με το ποιοι είναι πραγματικοί επαναστάτες:

“Όταν σκέφτομαι επαναστάσεις, σκέφτομαι ανθρώπους όπως τον Τσε Γκεβάρα και ο Λένιν. Δεν θεωρώ ότι ο Γιόκιτς έχει φέρει κάποια επανάσταση, αυτή η άποψη είναι υπερβολική. Είναι όμως ένας εξαιρετικός παίκτης”

Κάποιοι μερακλήδες Έλληνες φίλαθλοι, θα θυμήθηκαν αυτή τη δήλωση του Ηλία Ατματζίδη μετά από ένα νικηφόρο για την Ένωση ντέρμπι ΟΣΦΠ-ΑΕΚ:

“Έχω πει και σε προηγούμενη δήλωση, οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ήρωες. Ήρωες είναι ο Παπαφλέσσας, ο Κολοκοτρώνης, αυτοί που πολεμούσαν για την Ελλάδα. Εμείς δεν πολεμάμε για την Ελλάδα, εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο.”

Με μια δόση υπερβολής, θα μπορούσε κανείς να πει ότι όταν ο Ατματζίδης παρέδιδε μαθήματα ιστορίας στους δημοσιογράφους, στο NBA έτρωγαν βελανίδια.

 

Best of internet