Quantcast

Ο Αραούχο κέρδισε τον σεβασμό των αντιπάλων με το να είναι απλά ο εαυτός του

Γενέθλια σήμερα για έναν παίκτη με μηδέν haters

Ορέστης Ιστικόπουλος

28 Ιανουαρίου 2023

Ο Σέρχιο Αραούχο είναι μεγάλη καψούρα για τους φίλους της ΑΕΚ και πως να μην είναι εδώ που τα λέμε. Ένα παιδί που βρέθηκε κατά λάθος στην Ελλάδα και την Ένωση τον Γενάρη του 2017 και κατέληξε να γίνει αρχηγός της ομάδας και αγαπημένος της κερκίδας. Από τις πρώτες μέρες φάνηκε ότι Αραούχο και ΑΕΚ είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Ο Αργεντίνος δέθηκε με το σύλλογο και τον κόσμο του, τους αγάπησε και τον αγάπησαν πραγματικά. Έκανε τα πάντα για να είναι κοντά τους. Ήρθε άλλες δύο φορές σαν δανεικός και στο τέλος κατάφερε να γίνει μόνιμος κάτοικος. Μπήκε ως αρχηγός στο καινούργιο γήπεδο της ΑΕΚ και πλέον αποτελεί τη σύγχρονη σημαία της. Ο κόσμος δε χάνει ευκαιρία να τον αποθεώσει. Είναι ένας από εκείνους, παίκτης που ακόμα κρατάει ζωντανή τη κουλτούρα του να παίζεις για τη φανέλα.

Ο Τσίνο τα δίνει όλα στα γήπεδα. Ψυχή και σώμα. Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να αναγνωρίσει οποιοσδήποτε οπαδός, οποιασδήποτε ομάδας. Γιατί ακόμα και στο τοξικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου ένας παίκτης που δείχνει σεβασμό στο παιχνίδι και στον αντίπαλο μπορεί να κερδίσει την καθολική αναγνώριση. Ο Αραούχο είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξεχειλίζει από πάθος, αλλά ποτέ δεν προκαλεί. Παίζει πάντα δυνατά, αλλά ποτέ βρώμικα. Είναι παράλληλα και οπαδός της ομάδας του αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει την αγάπη άλλων οπαδών για τη δική τους ομάδα. Η στάση του στο τραγικό περιστατικό δολοφονίας του Άλκη ήταν διαφήμιση μέσα στη μόνιμη δυσφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για όλους αυτούς τους λόγους σπάνια θα ακούσεις κακή κουβέντα για εκείνον. Κάτι που ελάχιστοι παίκτες στην Ελλάδα έχουν καταφέρει. Σήμερα ο αγαπημένος Τσίνο της κιτρινόμαυρης εξέδρας γίνεται 31 και πλέον όλοι ξέρουν που θα βρίσκεται μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του. Μακάρι στη συνέχεια να προκύψουν περισσότερες φιγούρες κοινής αποδοχής στα ελληνικά γήπεδα. Μη ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, ζούμε στην ίδια κοινωνία, έχουμε παρόμοια προβλήματα και κοινούς εχθρούς. Η αντιπαλότητα των ομάδων μας μας χωρίζει αλλά η αγάπη μας για αυτές στην πραγματικότητα μας ενώνει.

Best of internet