Quantcast

Μια ωδή στον πιο τρου άρχοντα των δαχτυλιδιών, Λευτέρη Πετρούνια

Ο Goat των κρίκων ρίχνεται στην τελική μάχη του Τόκιο

Γιάννης Καραμίχος

30 Ιουλίου 2021

Έχετε αναλογιστεί ποτέ πόσες φορές έχετε δει σε επανάληψη την επική τριλογία του Lord Of the Rings; Σίγουρα όχι. Γιατί το συναίσθημα κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά. Κι αν το πολυπόθητο δαχτυλίδι του Lord Of the Rings περιορίζεται σε 3 ταινίες και μερικές ώρες μέχρι το λυτρωτικό happy end, η ιστορία του πραγματικού άρχοντα των δαχτυλιδιών και μεταλλίων Λευτέρη Πετρούνια, συνεχίζεται, εξαντλείται και επανακυκλοφορεί.

Η καριέρα του Λευτέρη Πετρούνια μπορεί να είναι πασπαλισμένη με μπόλικο χρυσάφι, δόξα και τιμές, αλλά η διάρκεια και η στοχοπροσήλωση του απόλυτου Έλληνα αθλητή σταρ, είναι και ο λόγος που ξεχωρίζει στα μάτια του φίλαθλου κοινού. Ο Λευτέρης Πετρούνιας ανεξάρτητα από το τι θέση θα κατακτήσει στον μεγάλο τελικό των κρίκων στις 2 Αυγούστου, σίγουρα έχει κατακτήσει τις καρδιές των Ελλήνων. Όπως όλοι ξέρουμε, όχι άδικα! Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ένας από τους αθλητές της χορηγικής ομάδας της Stoiximan, υπερήφανου χορηγού των Ελλήνων αθλητών στην Ιαπωνία!

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΝΟΣ ΜΥΘΟΥ 

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ξεκίνησε την ενόργανη γυμναστική σε ηλικία 5 ετών στον Πανιώνιο αλλά το 2005 στα 15 του χρόνια είπε να ρίξει ένα διαλειμματάκι. Το λεγόμενο calm before the storm. Και η καταιγίδα που λέγεται Πετρούνιας, επέστρεψε 3 χρόνια μετά, το 2008, για να συνεχίσει να κάνει αυτό που ήταν προορισμένος από μια ανώτερη δύναμη να κάνει. Να κατακτήσει τον κόσμο.

«Όλα αυτά μέσα στο γυμναστήριο, το τραμπολίνο, το δίζυγο, τα στρώματα, τα είδα τότε σαν έναν μεγάλο παιδότοπο, σαν μια τεράστια παιδική χαρά», έχει δηλώσει ο ίδιος, ενώ εκτός από τους κρίκους που τον έχουν αναδείξει ως πρωταθλητή πολλάκις, ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί και με το πατινάζ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί οτι στα λυκειακά του χρόνια, ανακάλυψε την άλλη μεγάλη του αγάπη, το παρκούρ, το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα όταν έχει χρόνο, καθώς τον βοηθά τόσο στην ελαστικότητα όσο και ως εκτόνωση. Μύσταρος!

ΤΑ GOAT ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Εδώ πρέπει να βγάλετε στυλό και χαρτί, γιατί ο αριθμός των διακρίσεων του Έλληνα ‘Μίδα’ της γυμναστικής, θυμίζει κατάλογο σούπερ μάρκετ όταν σας αγγαρεύει η κόπελα σας, ο μπαμπάς σας, η μαμά σας, η γιαγιά σας. 

Το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο, το 2016, οι θρίαμβοί του στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2015, 2017, 2018, 2021 και οι πέντε τίτλοι πρωταθλητή Ευρώπης από το 2015 μέχρι φέτος στη Βασιλεία, είναι επιτεύγματα που μπορούν από μόνα τους να τον χρήσουν τον απόλυτο GOAT του αθλήματος.

Αλλά επειδή ένας άρχοντας, ποτέ δεν πρόκειται να συναντήσει έναν δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα για να πρωταγωνιστήσει και να επιβεβαιώσει το προσωνύμιο του, ο τρόπος που έφτασε να συμμετέχει τελικά στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, κατακτώντας με… μισό ώμο το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα, είναι πιο σπουδαίος κι από το ίδιο το χρυσό μετάλλιο.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ

Τα όνειρα και οι στόχοι του Έλληνα Πρωταθλητή δεν σταματάνε ποτέ. Ο τελικός των κρίκων που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου και θα καθηλώσει στους τηλεοπτικούς δέκτες όλη την Ελλάδα (Ας ελπίσουμε στην ΕΡΤ αυτή την φορά), δεν είναι μόνο υπόθεση χρυσού μεταλλίου για τον Λευτέρη, αλλά και προσωπικό κίνητρο για ένα ρεκόρ που έχει να εμφανιστεί στο άθλημα κοντά 50 χρόνια. Την κατάκτηση ενός δεύτερου διαδοχικού μεταλλίου σε Ολυμπιάδα. Φυσικά…χρυσής απόχρωσης! Ό,τι κι αν συμβεί, γιατί στον αθλητισμό όλα γίνονται, η Stοiximan βρίσκεται με μεγάλη χαρά στο πλευρό του σπουδαίου αθλητή ως χορηγός!

Αν το πετύχει, θα επαναλάβει κάτι που είχε συμβεί, για τελευταία φορά, το 1972! Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Αρμένιος Αλμπέρτ Αζαριάν, οπού το 1956 και 1960, με σημαία της Σοβιετικής Ένωσης κατέκτησε την κορυφή. Και τον ακολούθησε, ο τελευταίος μέχρι τώρα, ο Ιάπωνας Ακινόρι Νακαγιάμα. Χρυσός Ολυμπιονίκης το 1968 και το 1972.

Τυχαίο που του δίνεται η ευκαιρία να επαναλάβει το ίδιο επίτευγμα 50 χρόνια μετά, στην χώρα από όπου κατάγεται ο τελευταίος άνθρωπος που το πέτυχε, ο Ακινόρι Νακαγιάμα; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ!

Η ΕΥΧΗ ΜΑΣ

ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΜΨΕ ΕΣΥ! (Μέτριο, αλλά…αυτοί είμαστε)

 

 

Best of internet