Quantcast

Όταν ο αγαθός ήρωας Πάπα Μπούμπα Ντιόπ ντρίμπλαρε και τα καπνογόνα…

Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι στην χώρα μας

THE NEWSROOM

30 Νοεμβρίου 2020

Ήταν το πρώτο ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα Μουντιάλ όλων των εποχών, η κάτοχος του τίτλου Γαλλία αντιμετώπιζε τη Σενεγάλη. Οι κατακτητές τους υποταγμένους. «Εκείνο το γκολ είναι η καλύτερή μου ανάμνηση από το ποδόσφαιρο. Η Γαλλία μας είχε εποικίσει. Όλοι μας μιλούσαμε γαλλικά. Όλοι μας ονειρευόμασταν να πάμε εκεί μια μέρα. Οι περισσότεροι παίζαμε στο γαλλικό πρωτάθλημα. Τόσα πράγματα να το κάνουν ξεχωριστό. Ήταν πραγματικά ιστορική στιγμή»

Η Σενεγάλη βγήκε στην αντεπίθεση, ο Ελ Χάτζι Ντιούφ έκανε την προσπάθεια, έκανε τη σέντρα και ο Πάπα Μπουμπά Ντιόπ σκόραρε με διπλή προσπάθεια. Κάλεσε τους συμπαίκτες του στο κόρνερ. Έβγαλε τη φανέλα, την ακούμπησε προσεκτικά στο έδαφος και όλοι μαζί έστησαν ένα τρελό χορό. Αυτή είναι η κληρονομιά του Αγαθού Γίγαντα.

Στις 7 Αυγούστου του 2010 έφτασε στην Ελλάδα. Ήταν μεταγραφή αεροδρομίου και είχε υποδοχή αεροδρομίου. «Δεν περίμενα αυτήν την υποδοχή. Είμαι ενθουσιασμένος. Ήρθα για να δουλέψω στην Ελλάδα και όχι για πλάκα. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε στους στόχους μας: πρωτάθλημα, κύπελλο και καλή ευρωπαϊκή πορεία», θα πει στο αεροδρόμιο την ίδια μέρα που έμεινε γνωστή και για το ξύλο του Ντούσαν Μπάγεβιτς με τους οπαδούς της ΑΕΚ στην Καλλιθέα. Στην Ελλάδα θα παίξει συνολικά 37 παιχνίδια, θα πετύχει τέσσερα γκολ και θα δώσει δύο ασίστ.

Αυτό όμως που θα μείνει ανεξίτηλο στις μνήμες των οπαδών της ΑΕΚ, πέρα από την κυριαρχική του παρουσία και μορφή στον χώρο της μεσαίας γραμμής, είναι φυσικά το γκολ που σέρβιρε στον Ίσμαελ Μπλάνκο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που κυλάει χωρίς πολλές συγκινήσεις, ο Ολυμπιακός κερδίζει πέναλτυ στο δεύτερο ημίχρονο και προς το τέλος του αγώνα. Την εκτέλεση του αναλαμβάνει ο Ντούντου, όπου αστοχεί. Οι οπαδοί της ΑΕΚ βρίσκουν φρόνιμο να ρίξουν μια φωτοβολίδα προς την περιοχή των ερυθρολεύκων και κανείς δεν φροντίζει να την μαζέψει. Ο αγώνας στην κόψη του ξυραφιού και the rest is history…

Kαλό ταξίδι τανκ!

 

 

Best of internet