Quantcast

12 άσεμνες χειρονομίες από τα ελληνικά γήπεδα που θα ζήλευε και ο Σιμεόνε

12 κακά παιδιά των ελληνικών γηπέδων που μπήκαν στη μαύρη λίστα των αντίπαλων οπαδών

THE NEWSROOM

21 Φεβρουαρίου 2019

Η χθεσινή νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Γιουβέντους, στην επιστροφή του CR7 στην ισπανική πρωτεύουσα, σημαδεύτηκε από την ενέργεια του Ντιέγκο Σιμεόνε να πανηγυρίσει “δείχνοντας” τη mikrokurcica του. Κάτι που δεν θα μπορούσε να μη γίνει viral επιτόπου, γεμίζοντας τα timelines στα social media με φωτογραφίες του Τσόλο να πανηγυρίζει προβάλλοντας τα cojones του.

ΤΣΟ ΚΑΙ ΛΟ

Gepostet von Abaluben am Donnerstag, 21. Februar 2019

Η αλήθεια μάλιστα είναι πως το έχει ξανακάνει ως παίχτης της Lazio, οπότε τρόπον τινά ο χθεσινός του πανηγυρισμός ήταν ένα #15yearschallenge.

.

Επειδή όμως, όταν εμείς πιάναμε τα αρχίδια μας στα γήπεδα της Super League Σουρωτής, οι Αργεντίνοι έτρωγαν βαλανίδια, συγκεντρώσαμε μερικούς σκληρούς καριόληδες από το μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ανέβασαν το αίμα των αντιπάλων οπαδών στο κεφάλι με τις προκλήσεις τους. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δικαιολογίες που επικαλέστηκαν αργότερα ενώπιον του αθλητικού δικαστή. Ας θυμηθούμε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Πάμπλο Γκαρσία

Ο Ουρουγουανός δεν ήταν ο πιο συγκρατημένος άνθρωπος που αγωνίστηκε στα ελληνικά γήπεδα, και βασικά αυτός είναι από τους κύριους λόγους που αγαπήθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ο Γκαρσία πάθαινε συχνά Σιμεόνε στην θητεία του ως παίχτη στη χώρα μας:

Σωτήρης Κυργιάκος

Ο Σωτήρης Κυργιάκος, έχοντας αγωνιστεί σε ΠΑΟ και ΑΕΚ, δεν έτρεφε τα καλύτερα συναισθήματα για τον Ολυμπιακό, και αυτό σίγουρα ήταν αμοιβαίο. Όταν το Μάιο του 2009 ο Σκόκο έβαζε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ στις καθυστερήσεις του τελικού με τον Ολυμπιακό, το “αλάνι” επέλεξε να πανηγυρίσει όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία τη διαφαινόμενη κατάκτηση του κυπέλλου. Ένα κύπελλο που τελικά κατέληξε στον Πειραιά, όσο κι αν φάνταζε απίθανο εκείνη τη στιγμή:

Δημήτρης Πέλκας

Το Μάρτιο του 2017, ο Πέλκας σκοράρει στις καθυστερήσεις απέναντι στον Πανιώνιο και ο πανηγυρισμός του ανήκει δικαιωματικά σε αυτή τη λίστα:

Χρήστος Κωστής

Ο αγαπημένος της κιτρινόμαυρης κερκίδας τη δεκαετία του ’90, Χρήστος Κωστής, είχε δείξει το μεσαίο δάχτυλο στους φίλους του Ολυμπιακού, όταν ισοφάρισε σε 1-1 το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Φερνάντο Νάβας

Ο μακρυμάλλης μεσοεπιθετικός της Ένωσης, που έμεινε στην ιστορία πιο πολύ για τις εμφανίσεις του απέναντι στη Λεβερκούζεν το Δεκέμβριο του 2000, είχε την ευγένεια να δείξει στους φίλους του Ολυμπιακού το σκορ του ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων. Ευγένεια και ήθος που σπανίζουν στα ελληνικά γήπεδα.

Μανόλο Χιμένεθ

Κλείνουμε την τριάδα των κιτρινόμαυρων κωλοδάχτυλων με το Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ανδαλουσιανός κόουτς, και πλέον Λεμονής της προσφυγιάς (αφού τον επιστρατεύει η ΑΕΚ στα δύσκολα) έδειξε το μεσαίο του δάχτυλο στους οπαδοόυς του ΠΑΟ πέρυσι στη Λεωφόρο, όταν ο διαιτητής Καλογερόπουλος τον απέβαλε.

Σεμπάστιαν Λέτο

Ο Αργεντίνος έδειξε και αυτός τα cojones του, όπως ο συμπατριώτης του προπονητής της Ατλέτικο, ένα χιονισμένο βράδυ στη Λεωφόρο, σε ματς με την Κέρκυρα.

Μεταφραστής Άρη

Το 2009 μετά από νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ στο Βικελίδης, ο μεταφραστής του Άρη αντί να μεταφράζει τις δηλώσεις του σκόρερ, Χαβιέ Κάμπορα, έκανε αυτό:

Σαλίνο

Η Τούμπα δεν ήταν ποτέ φιλόξενη για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, και ορισμένες φορές τα νεύρα ξέφευγαν όπως στην περίπτωση του Σαλίνο, στο ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ του 2014, που ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, πηγαίνοντας να εκετελέσει ένα πλάγιο άουτ:

Παϊτίμ Κασάμι

Το Μάρτιο του 2015 ο Φράνκο Χάρα πάγωσε το κατάμεστο ΟΑΚΑ στον ημιτελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ, και ο Ελβενός Παϊτίμ Κασάμι έδειξε με αυτό τον τρόπο την αγάπη του στους Ενωσίτες οπαδούς:

Μάρκους Μπεργκ

Σε ένα από τα πολλά επεισοδιακά ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, ο Μάρκους Μπεργκ διέψευσε το κλισέ περί ψύχραιμων Σκανδιναβών, κάνοντας κι αυτός την κλασική αγαπημένη χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο:

Χρήστος Δημόπουλος

Κλείνουμε το αφιέρωμα στους άσεμνους των ελληνικών γηπέδων με retro διάθεση, και τον Χρήστο Δημόπουλο να παρεκτρέπεται στον τελικό κυπέλλου του 1988 απέναντι στον Ολυμπιακό.

 

Best of internet