Quantcast

10 θρύλοι του ελληνικού αθλητισμού που έχουν σήμερα την ονομαστική τους γιορτή

Από τον Τσιαντάκη ως τον Αλέφαντο, είναι όλοι τους υπέροχοι

THE NEWSROOM

6 Δεκεμβρίου 2018

Αν αναρωτιέστε, αγαπητές φίλες και φίλοι, τί ιδιαίτερο έχει η γιορτή του Αγίου Νικολάου και κάθε χρόνο τιμούμε στις 6 Δεκεμβρίου έναν άγιο που δεν ήταν καν στο top 8 των ομολόγων του που στον ελεύθερο τους χρόνο έκαναν mind control σε αρκούδες ή σκότωναν ένα ολόκληρο στάδιο, δύο πρόχειροι λόγοι να αναθεωρήσετε είναι τα παρακάτω βίντεο:

Ωστόσο, μας δίνει και ο αθλητισμός κάποιες καλές αφορμές να τιμήσουμε κι εμείς ως Abaluben τη συγκεκριμένη μέρα. Μεταξύ των σημερινών εορταζόντων συμπεριλαμβάνονται πολύ δυνατά χαρτιά του ελληνικού αθλητισμού, όπως οι Νίκος Τσιαντάκης, Νίκος Αναστόπουλος, Νικόλας Αλέφαντος. Ας ευχηθούμε “χρόνια πολλά” σε αυτούς τους cult γίγαντες:

Νίκος Νιόπλιας

Ο Κοζανίτης κόουτς και προπονητής των μεγάλων επιτυχιών του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού του 2010 είναι ένας από τους σημερινούς εορτάζοντες, και τον αγαπάμε πολύ για αυτή τη δήλωση, σε αγώνα playoff της σεζόν 2014-15:

Νίκος Τσιαντάκης

Άλλος ένας παλαίμαχος του ΟΦΗ που πέρα από τη συμμετοχή του στη χειρότερη εθνική που κατεβάσαμε ποτέ σε Μουντιάλ το 1994, έχει μπει στο cult πάνθεο τόσο για τον πανέμορφο συνδυασμό χαίτης – μουστακίου που κάνει την εμφάνιση του ξεχωριστή, όσο και επειδή αποτελεί υπόδειγμα δια βίου μάθησης, αποφοιτώντας στα 48 του από τη Γυμναστική Ακαδημία.

Νίκος Κωστένογλου

0 49χρονος γυρολόγος των πάγκων και ηθικός πρωταθλητής 2008, ένας Άγγελος Αναστασιάδης των φτωχών όπως θα τον χαρακτήριζε κανείς για την ορθόδοξη πίστη του, αλλά και ένας δεινός χορευτής όπως απέδειξε στα επινίκια του Κυπέλλου Ελλάδος 2000:

ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΙΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ

Gepostet von Γιάννης Τσιλιγγίρης am Sonntag, 16. August 2015

Νίκος Λυμπερόπουλος

Ίσως είναι άδικο να χαρακτηριστεί cult ένας παίχτης που μοίρασε αυτή τη σακούλα στον Φεράρα της Γιουβέντους και αγαπήθηκε από τους οπαδούς όλων των ομάδων στις οποίες έπαιξε. Ωστόσο υπάρχει και αυτός ο Νίκος Λυμπερόπουλος:

Νίκος Αναστόπουλος

Ο “Αλενατόρε” είναι από τους λόγους που γράφονται τέτοια κείμενα. Το θρυλικό κανόνι του Ολυμπιακού με την ιταλική φινέτσα, ο άνθρωπος που ακόμα παρακαλάει τον διαιτητή να μην τον αποβάλει από τον πάγκο:

Νίκος Γεωργέας

Είναι cult γιατί έχει το προσωνύμιο Φούλης, είναι cult γιατί έβαλε το πρώτο γκολ της καριέρας του στα 34 κάνοντας όλους τους συμπαίχτες του να τραβάνε τα μαλλιά τους, είναι cult γιατί προς τιμήν του βγήκε το καλύτερο σύνθημα για την χλωρίδα της Μεσσηνίας που ακούσαμε στα ελληνικά γήπεδα. Είναι ο τεράστιος Νίκος Γεωργέας:

Νίκος Αλέφαντος

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σχετική λίστα ο υπέρτατος Νίκος Αλέφαντος. Για κάθε βίντεο από τους υπόλοιπους της λίστας αντιστοιχούν 20 του Αλέφα, και θα τα βλέπουμε φανατικά στο Youtube μέχρι να βγει ο Δούρος στο τηλέφωνο:

Νίκος Γκάλης

Είναι ο απόλυτος θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στον μπασκετικό χάρτη αλλά και ο άνθρωπος που διαφήμισε το γάλα ΑΓΝΟ σε αυτή την cult διαφήμιση:

Νίκος Νταμπίζας

Ο Νταμπίζας, από τους πρώτους Έλληνες που έκαναν επιτυχές πέρασμα από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, κατάφερε να μείνει στην ιστορία ως κομπάρσος ενός από τα ομορφότερα γκολ που σημειώθηκαν στην Premier League. Φήμες λένε ότι σχεδόν 20 χρόνια μετά, είναι ακόμα ζαλισμένος από την σακούλα αυτή του Μπέργκαμπ:

Νίκος Μιχόπουλος

Και ο μυθικός γκολκίπερ του ΠΑΟΚ στα 90’s, Νίκος Μιχόπουλος, έχει σήμερα την ονομαστική του γιορτή, και λογικά κάθε χρόνο δέχεται ευχές από τον παλιόφιλο Μπόμπο Βιέρι.

Χρόνια πολλά σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που ξεχάσαμε να συμπεριλάβουμε.

 

 

Best of internet