Quantcast

Διακοπή πρωταθλήματος: Πώς θα περνάνε πλέον τις Κυριακές τους οι οργανωμένοι οπαδοί

Oι οργανωμένοι οπαδοί της χώρας πρέπει να γεμίσουν τον κενό χρόνο τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ τους πήρε την αγαπημένη τους μέρα

Τέλος το πρωτάθλημα λοιπόν. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε την επ’ αόριστον διακοπή της καλύτερης διοργάνωσης του πλανήτη, στερώντας μας προσωρινά -ή και για πάντα- το χαμόγελο από τα χείλη. Τις τελευταίες ώρες χιλιάδες συνανθρώποι μας, που κυκλοφορούσαν εκστασιασμένοι από το θέαμα του πιο καθαρού πρωταθλήματος των τελευταίων ετών, κοιτάνε με άδειο βλέμμα το κενό, περιτριγυρισμένοι από άδεια κουτάκια μπύρας (σαν αυτό που έπεσε στο κεφάλι του Ίβιτς) και με την τηλεόραση σβηστή.

Αλλά πάντα έτσι δεν ήταν; Τα ομορφότερα πράγματα στην ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν. Επίσης κρατάνε για λίγο. Αυτή η ατάκα του Alexander Humphreys Woollcott που θυμίζει περισσότερο Χρυσηίδα Δημουλίδου για έναν περίεργο λόγο κολλάει παντού και εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει η Σούπερ Λίγδα.

Η κυβέρνηση με πραξικοπηματικό τρόπο βάζει λουκέτο σε αυτό το κόσμημα του παγκόσμιου αθλητισμού και κλέβει τις Κυριακές μας. Μετά την αλητεία του ΑΝΤ1 να κόψει τo Sunday Live της Ζέτας Μακρυπούλια και του Νίκου Μουτσινά, έρχεται η ώρα του Αλέξη Τσίπρα να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο του Έλληνα οπαδού και να το στρίψει αργά και βασανιστικά. Όπως γκόμενα σε video clip του Οικονομόπουλου.

Το Luben δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο σε αυτήν την κατάφωρη αδικία. Πάντα εθισμένο σε πολέμους ανακοινώσεων, καουμποϊλίκια από προέδρους, ζεστές ατμόσφαιρες σε ματς κεκλεισμένων των θυρών και μαθηματικές εξισώσεις για να μάθουμε ποιος είναι πρώτος στην βαθμολογία μετά τις προσθαφαιρέσεις βαθμών, έρχεται να τονίσει ακόμη ένα πρόβλημα που κανείς δεν έχει ασχοληθεί. Ίσως το πιο βασικό. Τι θα συμβεί με τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων; Πού θα αφήσουν αυτά τα ορφανά οι δύσμοιροι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ που τους κυνηγάει το σύστημα; Είναι ζήτημα ευθύνης και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε.

Το Luben πιστό στο δόγμα του, έκανε την δική του έρευνα κι όπως ήταν αναμενόμενο κατέληξε στην αλήθεια. Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα απολαμβάνουν πλέον τις Κυριακές τους οι οπαδοί του Big 4 του ελληνικού ποδοσφαίρου και όπως θα διαπιστώσεις η κατάσταση θα είναι σίγουρα καλύτερη.

Οπαδοί ΠΑΟΚ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Και έδαφος χάνουμε (όχι Μακεδονικό) και παρασυρθήκαμε. Οι οργανωμένοι οπαδοί των wannabe πρωταχαχαχαχα -συγγνώμη- είναι οργισμένοι και με το δίκιο τους. Η ιεροτελεστία της Κυριακής στην Τούμπα είναι κάτι που δεν μπορείς να φανταστείς και πλέον δημιουργήθηκε μέσα τους ένα κενό.

Συλλαλητήρια λοιπόν! Η αγαπημένη συνήθεια της Θεσσαλονίκης στα δύσκολα. Ο Παναγιώτης Zoro Ψωμιάδης αφού δεν κατάφερε να σώσει τις Απόκριες, μαζί με τον Γιώργο Μίνο αναλαμβάνουν να φέρουν το στέμμα του πρωταθλητή εκεί όπου ανήκει. Μα φυσικά στον Αθηνοκτόνο Ιβάν Σαββίδη.

Καθημερινά ντοκιμαντέρ με όλα τα σκάνδαλα της Αθήνας. Από το Μετρό στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι από την Μάχη του Μαραθώνα όπου δεν άφησαν τους Πέρσες επενδυτές να φέρουν την ανάπτυξη στην χώρα έως την φρικτή σφαγή των Μηλίων. Βεβαίως θα ακολουθήσει ομιλία για τον Λοιμό των Αθηνών η οποία θεωρείται πως πρωτοεμφανίστηκε –που αλλού;- στον Πειραιά. Μήπως τελικά είχε δίκιο ο Καρλ Μαρξ όταν έλεγε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και την δεύτερη σαν φάρσα; Θα δείξει. Προχωράμε.

Οπαδοί Παναθηναϊκού

«Είσαι ένα τρίφυλλο βαρβάτο κι ωραίο». Ευκαιρία το Πεδίον του Άρεως από αρρωστημένο γκέτο και ψωνιστήρι για μπαρμπάδες να ξαναγίνει Πάρκο. Οι πράσινοι οπαδοί καθαρίζουν τον χώρο και στήνουν το δικό τους event. Καθώς η 1η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης σημείωσε τεράστια επιτυχία στην χώρα μας, η συνήθεια γίνεται λατρεία και αποκτά πράσινο χρώμα.

Οργανωμένα party στα πρότυπα Άμστερνταμ και Βερολίνου, χιλιάδες συμμετοχές κάθε Σαββατοκύριακο, ο τουρισμός στο κέντρο της Αθήνας εκτοξεύεται και η περιβαλλοντική συνείδηση του Γιάννη Αλαφούζου μέσω ΣΚΑΙ επιτέλους πιάνει τόπο. Special guest Γιάννης Ζουγανέλης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Άννα Βίσση, Αλέκα Παπαρήγα ενώ στην γύρα ο Πάνος Μουζουράκης.

Οπαδοί ΑΕΚ

«Έλα να νιώσεις πως είναι η ζωή κι όλα τα ωραία μες στην Σκεπαστή». Ωστόσο Σκεπαστή δεν υπάρχει πλέον, τα ωραία τελείωσαν κι αν νιώθεις μια μιζέρια να κατακλύζει την οθόνη μέχρι τα σωθικά σου, αυτή έρχεται βεβαίως από τους οργανωμένους της ΑΕΚ.

Συναντήσεις στο χωράφι-γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, ιστορίες με ιερά τέρατα της ομάδας όπως ο Θωμάς Μαύρος, ο Ερίκ Ραμπεσαντρατανά, ο κύριος Φόλιας και ο Βλάντιμιρ Ματιάσεβιτς και ειδική μνεία στον Μάκη Ψωμιάδη. Πιτόγυρα στο (παλιό) Ideal υπό την συνοδεία μουσικής υπόκρουσης Στέλιου Καζαντζίδη και γενικά η φάση είναι “η ζωή μας ένα ρεμπέτικο” για τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Επίσης θα διοργανωθούν παράλληλες δραστηριότητες με παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους όπως «ξέρω τι έκανες στο τελευταίο μας πρωτάθλημα» ή παραμυθάκια για λιλιπούτειους Αεκτζήδες με πρίγκιπες που έγιναν βάτραχοι. Τέλος προσκύνημα στις μπουλντόζες εντός του γηπέδου που αποτελούν «ιερές αγελάδες» για κάθε Αεκτζή που σέβεται (ίσως κι όχι) τον εαυτό του.

Οπαδοί Ολυμπιακού

«Ποτέ την Κυριακή!». Τα έλεγε η Μελίνα κι εμείς δεν πιστεύαμε. Η ιστορία επαναλαμβάνεται για τους Πειραιώτες που πλέον θα πρέπει να βρουν αλλού παρηγοριά. Το λουκέτο έρχεται την καλύτερη στιγμή για εκείνους (εξάλλου πρωτάθλημα δεν έπαιρναν) και πλέον μπορούν να ασχοληθούν με πιο σημαντικά πράγματα.

Όπως την εγκυμοσύνη της Νομικού που θα φέρει στον κόσμο τον εγγονό των Σάββα Θεοδωρίδη και Σωκράτη Κόκκαλη. Το «Θείο Βρέφος»είναι η νέα ελπίδα για τους ερυθρόλευκουςπου πλέον θα πρέπει να βρουν τον διάδοχο του Βαγγέλη Μαρινάκη γιατί το θέμα δεν προχωράει.

Στις ελεύθερες ώρες θα υπάρξει βιντεοθεραπεία με τις καλύτερες στιγμές των τελευταίων ετών όπως το πρωτάθλημα της Ριζούπολης, το offsideτου Κώστα Κατσουράνη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το περίφημο «NoPolitica».

Best of internet