Quantcast

Κάψαμε το κεφάλι μας διαβάζοντας σχόλια επιστημόνων στο Youtube για οπαδικά ξύλα

Παράγουμε σα χώρα περισσότερους χούλιγκαν του πληκτρολογίο από όσους μπορούμε να καταναλώσουμε

Ιωάννηc

9 Μαρτίου 2018

Δεν ξέρουμε, αγαπητοί φίλοι, αν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα της ζωής μας και βρεθήκαμε να ασχολούμαστε με αυτό, αλλά υπάρχει μια πολύ όμορφη γωνίτσα στον κόσμο του Ίντερνετ όπου οι άνθρωποι μαλώνουν για το ποιος μαχαιρώνει καλύτερα, ποιος κατεβάζει πιο πολλά λεωφορεία από μια πόλη σε μια άλλη για να δει ένα ματς και ποιος είναι ή δεν είναι κολλητός των μπάτσων. Οι μπάτσοι είναι το πιο κοινωνικό επάγγελμα στη χώρα μας καθώς μπορούν να είναι ταυτόχρονα κολλητοί των γαύρων, των βάζελων, και γενικά των οπαδών όλων των ομάδων εκτός από της ομάδας του εκάστοτε σχολιαστή αν κρίνουμε από τα σχόλια που διαβάσαμε κάτω από δημοφιλή οπαδικά βίντεο στο Youtube. Καταγράψαμε για εσάς τα αγαπημένα κλισέ όλων αυτών των βλαμμένων που “ζούνε για την Κυριακή”.

Αφήσατε τα μηχανάκια σας και τρέχατε

Είναι από ότι φαίνεται στην κορυφή της πυραμίδας της οπαδικής δειλίας και ύψιστη ντροπή το να εγκαταλείψεις το μηχανάκι σου κάπου ενώ δεκάδες ορκ σε κυνηγούν με ρόπαλα και λοστούς για να σε σαπίσουν στο ξύλο στην πιο αισιόδοξη εκτίμηση. Τα παρατημένα μηχανάκια είναι δείγμα ότι έχασες τη μάχη. Ένα τέτοιο είδαμε πρόσφατα ως λάφυρο στην Τούμπα στο ντέρμπι της ταμειακής μηχανής. Δεν ήταν βέβαια και εύκολο να αποτρέψεις την είσοδο ενός τόσο μικρού αντικειμένου στο γήπεδο, όσο δρακόντια και να είναι τα μέτρα, κάτι θα σου ξεφύγει.

Τα γυναικόπαιδα

Οι δειλοί αλλόθρησκοι πάντα, μα πάντα, θα επιλέξουν να επιτεθούν στον άμαχο πληθυσμό. Τα λεγόμενα γυναικόπαιδα. Συνηθισμένη κατηγορία εναντίον των “άλλων” και συνηθισμένη δικαιολογία όταν τρώμε ξύλο. Φάγαμε ξύλο γιατί είχαμε μαζί μας γυναικόπαιδα. Όταν οι βατραχάνθρωποι του αντίπαλου στρατού επιτίθενται στους νεοσύλλεκτους υλικού πολέμου του δικού μας. Υπάρχουν βέβαια και βίντεο όπως αυτό που διδάσκουν ήθος:

Εμείς με χέρια, εσείς με μαχαίρια

Γιατί ο σωστός ούγκανος θα σκοτώσει τον άλλο μόνο με τα γυμνά του χέρια. Οποιοσδήποτε άλλος εξοπλισμός, είτε μαχαίρια είτε ..μακρυμάνικα μπουφάν (το διαβάσαμε κι αυτό) δίνουν πλεονέκτημα στον αντίπαλο και μειώνουν την αξία της νίκης του. Ο σκοπός παραμένει να στείλεις τον αλλόθρησκο στον άλλο κόσμο αλλά τουλάχιστον με ηθικό τρόπο.

Εσείς με μπουφάν, εμείς κοντομάνικοι

Ο ΟΗΕ

Αγαπημένοι σχολιαστές, αυτοί που καταγράφουν το πόσοι από κάθε πλευρά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, πόσοι σε ιδιωτικά, πόσοι σε δημόσια και πόσοι σε διπλανούς νομούς. Κανονική καταμέτρηση θυμάτων πολέμου για να αποδείξουμε ότι εμείς δέρνουμε καλύτερα από τους άλλους.

Τα δρομολόγια ΚΤΕΛ

Ανάμεσα σε σχόλια με περιγραφές μαχών και ύμνους για τους μαχαιροβγάλτες της κάθε πλευράς, βλέπεις και ένα σχόλιο όπου αναφέρονται στη σειρά 5 πόλεις λες και είναι στάσεις λεωφορείου. Είναι τα μέρη όπου οι “δικοί μας” έδειραν τους “άλλους”.  Δημοφιλείς επιλογές η Λαμία και η Ηγουμενίτσα, αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι την ίδια πόλη την αναφέρουν οπαδοί και των δύο αντιμαχόμενων πλευρών γιατί το ποιος ήταν ο νικητής είναι υπό αμοιβαία αμφισβήτηση.

Οι απουσίες

Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη των μαχών παίζουν και οι απουσίες των δύο πλευρών. ΓΙα παράδειγμα την Κυριακή στον τάδε αγώνα η ΑΕΚ δεν θα έχει στη διάθεση της τον Μάνταλο, τον Γιόχανσον, τον Πέτρο από την Original Μοσχάτου και τον Μάκη από την Original Νέου Κόσμου. Αναλόγως με τις απουσίες βγάζουν αποδόσεις και οι μπουκ για την έκβαση της μάχης στην κερκίδα.

Οι διακρατικές σχέσεις

Στο σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, πρέπει να επιλέγεις τους σωστούς συμμάχους. Έτσι πολλοί σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών έχουν κάνει συμμαχίες με Σέρβους, Ρουμάνους, Ρώσους, Γάλλους, Ιταλούς και τους φιλοξενούν κατά καιρούς στην Ελλάδα, καθαρά για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο. Έτσι ένα συνηθισμέμο κλισέ που συναντάμε στις μάχες του πληκτρολογίου είναι ότι “μόνο με τους Σέρβους μπορείτε, μόνοι σας κοκοκο” κλπ. Ωραία πραγματάκια.

Οι “αν και βάζελος ρισπέκτ”

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι οπαδοί άλλων ομάδων που, μπορεί να μην έχουν καμία εμπλοκή στη διαμάχη που σχολιάζουν, αλλά θέλουν να σπάσουν περισσότερο τα νεύρα των οπαδών της μίας από της δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Έτσι θα αφήσουν ένα σχόλιο του στυλ “βάζελος είμαι αλλά το χάρηκα το ξύλο που ρίξατε στα χανούμια”, βάζοντας έτσι το δικό τους λιθαράκι στο οπαδικό ξεκατίνιασμα.

Οι “100 εναντίον 5, μεγάλη μαγκιά”

Συνήθως ανήκουν στην πλευρά που έφαγε το ξύλο και έτσι για να μειώσουν την επιτυχία των αντιπάλων τους κάνουν λόγο για την αριθμητική τους υπεροχή. Πάντα με μια υποψία υπερβολής.

Οι ρομαντικοί του ξεκοιλιάσματος

Οι υπέρτατοι θεοί, που αφήνουν ενωτικά σχόλια για όσους συμμετείχαν στη φασαρία. Του στυλ εντάξει παιδιά έγινε ότι έγινε αλλά είμαστε τυχεροί που το ζήσαμε. Λες και μιλάμε για το τάδε πάρτι που είχε κάνει ο Φρεντι Μέρκιουρι το 1977 και ήταν τυχεροί οι παρόντες. Σχόλια απείρου κάλλους σαν αυτά που ακολουθούν:

Να μας έχει ο Θεός γερούς
πάντα ν’ ανταμώνουμε
και να μαχαιρώνουμε βρε

 

“τα άρρωστα κορμιά μας το γουστάρισαν”

Δώστε βάση και στην παρακάτω νουβέλα:

100 παοκια 30 εμείς για 40 λεπτά ξύλο κ μπρος πίσω μια τους παίρναμε μια μας παίρνανε μέχρι που έσπασε κ η δικιά μας πόρτα κ έγινε αυτό που δείχνει το βίντεο…Για την ιστορία 4 παοκια μας άφησαν πίσω τους 3 τους γυρισαμε τον τεζα προσπαθήσαμε να τον γυρίσουμε κ αυτόν αλλά ήταν στην φάση που τρεχάτε κ δεν γινόταν τον κρατησαμε Γιατί νομίζαμε ότι πέθανε να τον πάμε νοσοκομείο…τελος πάντων λεπτομερειες Όσοι ήταν εκεί πάνω ξέρουν…τα παοκια γύρω στο 20λεπτο άρχισαν να λένε να το τελειώσουμε…Ακόμα κ πριν σπάσει η πόρτα που φτασαν πολύ κοντά στην πόρτα μας λέγανε να το ληξουμε κ όποιος ήταν εκεί μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ακόμα κ τότε που ήταν εις βάρος μας η κατάσταση συνεχίζαμε ότι κ να λέγανε…το θέμα είναι ότι τόση ώρα 100 δεν μπορούσαν τους 30…Γιατί ξέρετε καλά ότι κ πριν σπάσει η πόρτα σας γυρίσαμε στην κερκίδα σας κ μετά πάλι μπρος πίσω όπως πήγαινε όλη την ώρα…οσο για τα μαχαίρια Αφήστε τους άσχετους να λένε…τα μπαοκια ήταν φορτωμένα αλλά είχαμε κ οι 2 μεριές τραυματίες από κέρατα αυτό ας το πούμε από σεβασμό στα παιδιά που τις παιξαν κ από τις 2 μεριές. Γενικά οι τραυματίες ισαριθμοι ξέρω σίγουρα για 1 2 παοκια ότι είναι πιο σοβαρά. Τέλος η αλήθεια που φαίνεται κ στο βίντεο είναι ότι μόλις γίναμε στα ίσα (αριθμητικά ) σας πήραμε παοκια. Με λίγα λόγια ένα από τα καλύτερα σκηνικά στην ιστορία όποιος ήταν εκεί κ το ζήσε μαγκιά του όποιος δεν ήταν ας μην γράφει πίπες στο ιντερνετ

3.000 χρόνια εξέλιξης δεν κρύβονται έτσι εύκολα.

Best of internet