Quantcast

41 χρόνια Γκούνης: Κάνουμε μια βουτιά στη ζωή και την καριέρα του τυπάρα

Αφιέρωμα στον πιο cult πρωταθλητή Ευρώπης

Στα Δίχτυα

6 Μαρτίου 2018

Στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του βούτηξε ο Γιώργος Καραγκούνης που σβήνει σήμερα 41 κεράκια. Η πιο μυθική μορφή του ποδοσφαίρου μας τις τελευταίες δεκαετίες, με καταγωγή από τον Πύργο Ηλείας, γεννήθηκε σαν σήμερα στις 6 Μαρτίου 1977 και έκανε μια αξιόλογη καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Τυπάρας όμως, ή “Καραβούτας” για τους ερυθρόλευκους χέιτερς, δεν θα μείνει στην ιστορία απλώς ως ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής: οι γκριμάτσες, οι ατάκες, οι βουτιές του, οι επικοί διάλογοι με διαιτητές και τα μπινελίκια του Μαραντόνα τον βάζουν στο πάνθεον του ποδοσφαιρικού cult. Ας θυμηθούμε στιγμές από την πορεία του.

Η καριέρα

Γέννημα θρέμα των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, ο Κάρα ντεμπουτάρει στην Α’ Εθνική το 1996 με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης όπου δόθηκε δανεικός από τον Παναθηναϊκό (Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης 1-0 το πρώτο του ματς).

Στην Ελαφρά Ταξιαρχία θα μείνει για 2 χρόνια, αρχίζοντας να ξεδιπλώνει σταδιακά το ταλέντο του και να κερδίζει μια θέση στο ρόστερ του ΠΑΟ.

Με trendy πουκάμισο υπογράφοντας συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό

Με τη φανέλα του ΠΑΟ αγωνίστηκε σε δύο περιόδους, 1996-2003 και 2007-2012. Στην πρώτη του θητεία με το Τριφύλλι δεν κατακτάει κάποιον τίτλο, ωστόσο γίνεται από τους αγαπημένους της κερκίδας και συμμετέχει στις εντυπωσιακές ευρωπαϊκές πορείες του Τριφυλλιού, σκόραροντας μεταξύ άλλων και στο Θέατρο των Ονείρων το 2001.

Το 2002 φτάνει μέχρι τους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ και το 2003 ένα βήμα πριν τον ημιτελικό του UEFA, απέναντι στην Πόρτο του Μουρίνιο. Η πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό θα σημαδευτεί από το ματς της Ριζούπολης όπου το Τριφύλλι χάνει τον τίτλο την προτελευταία αγωνιστική στο γήπεδο της Ριζούπολης σε ένα όχι και τόσο φιλόξενο κλίμα.

Μακριά γαϊδούρα με τους συμπαίκτες του έξω από τη φυσούνα της Ριζούπολης

Ακολουθεί μια διετία στο Μιλάνο όπου θα σηκώσει το βάρος του να είσαι ο μοναδικός πρωταθλητής Ευρώπης στο ρόστερ της ομάδας σου, παίζοντας δίπλα σε μεγέθη όπως ο Βιέρι, Τόλντο, Ντάβιντς, Ματεράτσι, Ζανέτι, Αντριάνο.

Στη συνέχεια μετακ

Best of internet