Quantcast

Οι τσαμπουκάδες του Αλμέιδα και ο παπατζής Μαρσέλο μας υπενθύμισαν ότι σαν τη Superleague δεν έχει

Τα μυαλά μας πονάνε

THE NEWSROOM

5 Δεκεμβρίου 2022

Το Μουντιάλ έχει σίγουρα το ενδιαφέρον του, ειδικά όσο προχωράμε στα νοκ άουτ, αλλά ας το παραδεχτούμε. Η Superleague είναι το κάτι άλλο.

Ένας Αργεντίνος με cojones

Ο Ματίας Αλμέιδα είναι μια φιγούρα που σίγουρα είχε ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκτός από την αμιγώς ποδοσφαιρική πλευρά και την ποιότητα της δουλειάς του που φαίνεται στην Α.Ε.Κ, ο «Πελάδο» έχει cojones. Τα στερεότυπα σχετικά με τους Αργεντίνους και το ποδόσφαιρο είναι μια πονεμένη ιστορία, όμως ο Αλμέιδα τα ενσωματώνει όλα στην καλή τους εκδοχή. Μπαλαδόφατσα, παθιασμένος και με μια συνολική κουλτούρα που αναβλύζει Λατινική Αμερική. Οι Αεκτζίδες διαχρονικά ερωτεύονται παράφορα τέτοιους τύπους και ο νέος τους προπονητής τους δίνει όλες τις αφορμές για να το κάνουν.

Σε μια από αυτές ο Αλμέιδα μανούριασε με τους διαιτητές επειδή δεν προστάτευσαν τους παίκτες τους από το τα κλαδέματα και τα τάκλιν στην καροτίδα που έκαναν συνεχώς οι αντίπαλοι από το χθεσινό χωριό με το οποίο έπαιξε φιλικό η Ένωση. Όλα τη στιγμή που ο ίδιος επέλεξε την Ολλανδία ως προορισμό για τη μίνι προετοιμασία της ομάδας γνωρίζοντας τις τραγικές καιρικές συνθήκες. Όσο οι αντίπαλοι κάνουν καυλάντα σε Κύπρο και την Ισπανία, ο Μάνταλος και οι συμπαίκτες του τρώνε σκατό στο Μπεργκ-Χάμστεντε που όλοι του οι κάτοικοι ζουν με το όνειρο να το αποχωριστούν. Γιατί; Γιατί ο κόουτς ήθελε η ομάδα του να σκληραγωγηθεί σε αυτές τις συνθήκες ενόψει των αγώνων που ακολουθούν. Ένας αξιολάτρευτος Αργεντίνος.

Μπορεί ακόμα να είναι ποδοσφαιριστής ο Μαρσέλο;

Σε μια άλλη γωνιά της Ευρώπης ο μέγας Μαρσέλο μεγαλούργησε στο τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος είναι ίσως το μεγαλύτερο όνομα που έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα για να κάνει βόλτες στην Ακρόπολη. Βέβαια οι φίλοι του Ολυμπιακού θα ήθελαν να τον δουν να παίζει και λίγο μπαλίτσα. Εδώ και χρόνια η πιο διάσημη αφάνα της Βραζιλίας είχε σταματήσει να μοιάζει με ποδοσφαιριστή, όμως όλοι νομίζαμε ότι η κλάση του αρκεί για να κάνει χαβαλέ στην Ελλαδίτσα. Αντ’ αυτού τον βρίσκει κανείς κάπου μεταξύ εξέδρας και αυλής του σπιτιού του. Όταν δεν γιολάρει στους δρόμους της Αθήνας.

Η διακοπή για το Μουντιάλ είναι ίσως η ευκαιρία του για να σώσει τη χρονιά. Στο φιλικό απέναντι στη Σταντάρ, ο Βραζιλιάνος Στέλιος Βενετίδης έκανε πράγματα και θαύματα μοιράζοντας δύο ασίστ. Λέτε αυτά να είναι τα πρώτα σημάδια ζωής στον πλανήτη Μαρσέλο; Μακάρι. Ένας παίκτης του δικού του βεληνεκούς έχει σίγουρα πολλά να δώσει στο εγχώριο πρωτάθλημα. Κατ’ επέκταση να δικαιωθούν και οι φίλοι του Ολυμπιακού που γέμισαν το Καραϊσκάκη για χάρη του και μέχρι στιγμής αισθάνονται περισσότερο μαλάκες και από αυτούς που πλήρωσαν τη συμβολική τιμή των 21 ευρώ στα εγκαίνια της Αγίας Σοφίας.

Best of internet