Quantcast

Ακτιβιστής μπουκάρει με σημαία Pride στο Ουρουγουάη-Πορτογαλία, καλή τύχη με αυτό μπρο

Πολύ σοφή επιλογή να το κάνεις αυτό στο Κατάρ

THE NEWSROOM

29 Νοεμβρίου 2022

Οκ, για να είμαστε ειλικρινείς πρώτη φορά ΔΕΝ το ξαναβλέπουμε. Είναι άλλωστε σύνηθες ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι ακτιβιστικές μπούκες στα γήπεδα να πληθαίνουν και τα μηνύματα που περνάνε οι ”εισβολείς” να έχουν όλο και πιο έντονο χαρακτήρα. Από τον τυπά που κρεμάστηκε στο δοκάρι σε ένα ματς της Πρέμιερ Λιγκ , μέχρι τύπους που τρέχουν ξέπουτσοι στον αγωνιστικό χώρο, το να κάνεις το κομμάτι σου για λίγα λεπτά ως μπουκαδόρος αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου.

Βέβαια όλα αυτά τα περιστατικά συνέβαιναν μέχρι πρότινος σε υποτίθεται προηγμένα κράτη της… δυτικής πολιτισμάρας μας, πράγμα που σημαίνει πως οι συνέπειες για τους παραβάτες δεν ήταν κάτι περισσότερο από κρατητήριο μιας μέρας, άντε το πολύ κανά γκλοπάκι στον κώλο για παραδειγματισμό. Αυτό όμως που έγινε σήμερα στο Κατάρ, δεν ξέρουμε τι ποινή μπορεί να επισύρει στον τολμηρό μπουκαδόρο του Ουρουγουάη-Πορτογαλία ή μάλλον κάτι μπορούμε να μαντέψουμε.

Και για να μην τα πολυλογούμε, ακτιβιστής που κρατούσε σημαία Pride εισέβαλε στο γήπεδο την ώρα του αγώνα μεταξύ Πορτογαλίας – Ουρουγουάης, κόντρα στον αυστηρό αντι-LGBT νόμο της χώρας του Κατάρ, γιατί σόρρυ αυτός είναι (Γεια εξωγηινάκι). Ο τυπάκος φορούσε επίσης ένα μπλε μπλουζάκι με το σήμα του Σούπερμαν που στην εμπρός πλευρά του έγραφε «Σώστε την Ουκρανία» και στην πίσω «Σεβασμός στις γυναίκες του Ιράν».

Ακολούθησε κυνηγητό μέσα στο γήπεδο, έως ότου ο ακτιβιστής πετάξει τη σημαία και συλληφθεί από τη φρουρά του γηπέδου. To ματς διεκόπη για περίπου πενήντα λεπτά, με τους οπαδούς να γιουχάρουν τον «εισβολέα» ακτιβιστή και τον Ιρανό διαιτητή Αλιρέζα Φαγκανί να μαζεύει από το χορτάρι τη σημαία. Σημειώνεται πως τόσο οι διοργανωτές όσο και η Fifa έχουν επικριθεί έντονα, καθώς στο Κατάρ η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και επισύρει ποινή φυλάκισης άνω των επτά χρόνων.

 

Άντε, και κάλη τύχη μάγκα!

 

Best of internet