Quantcast

«Ποιος γ***ει το μπάσκετ σήμερα;».. Δακρυσμένος ο Στιβ Κερ τα έχωσε για την δολοφονία 19 παιδιών στο Τέξας

Ο ίδιος ο Στιβ Κερ έχει χάσει τον πατέρα του σε περιστατικό πυροβολισμών

THE NEWSROOM

25 Μαΐου 2022

Η ομάδα του τα πάει περίφημα και φέτος. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έχουν χτίσει εδώ και χρόνια μια νέα αυτοκρατορία στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, κατακτώντας 3 πρωταθλήματα και διεκδικώντας άλλο ένα την φετινή χρονιά. Μάλιστα οι Καλιφορνέζοι προηγούνται με 3-1 των Μάβερικς για τους τελικούς της δυτικής Περιφέρειας και μοιάζουν το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσουν το δαχτυλίδι.

Για τον Στιβ Κερ όμως, το μπάσκετ θα περνάει πάντα σε δεύτερη μοίρα, όταν περιστατικά βίας σαν το χθεσινό θα μαστίζουν την κοινωνία των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ,αλλά και όλος ο κόσμος, πενθούν από χθες. Το μακελειό σε δημοτικό στο Τέξας, όπου ένας 18χρονος πυροβόλησε και σκότωσε 19 παιδιά και 2 δασκάλους, πριν πεθάνει σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς έχει συγκλονίσει τους πάντες. Και έφερε ένα συγκλονιστικό ξέσπασμα από τον Στιβ Κερ.

 

Ο τεχνικός των Γουόριορς μίλησε στα ΜΜΕ πριν από το Game 4 με τους Μάβερικς (νίκη του Ντάλας με 119-109) και συγκίνησε τον κόσμο με το ξέσπασμά του, αφού με δάκρυα στα μάτια απεύθυνε το δικό του μήνυμα, διασύροντας παράλληλα τους 50 Γερουσιαστές των ΗΠΑ που αρνούνται να ψηφίσουν νόμο για την οπλοκατοχή.

Δεν θα μιλήσω για μπάσκετ. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ομάδα μας. Δεν έχει σημασία αυτό. Από την στιγμή που τελείωσε η προπόνησή μας, 14 παιδιά δολοφονήθηκαν 400 μίλια από εδώ, όπως και ένας δάσκαλος. Τις τελευταίες 10 ημέρες είδαμε να σκοτώνονται ηλικιωμένοι αφροαμερικανοί σε σούπερ μάρκετ, μετά άνθρωποι ασιατικής καταγωγής σε εκκλησία και τώρα είδαμε παιδιά να δολοφονούνται σε σχολείο” δήλωσε αρχικά ο Κερ, αφού τότε δεν είχε γίνει ακόμα γνωστό ότι ο αριθμός είχε ανέβει στα 19 παιδιά και τους 2 δασκάλους, για να προσθέσει φωνάζοντας: “Πότε θα κάνουμε κάτι; Έχω κουραστεί να κάνω δηλώσεις και να δίνω συλλυπητήρια σε συντετριμμένες οικογένειες. Συγγνώμη, αλλά έχω κουραστεί να κρατάμε ενός λεπτού σιγή. Αρκετά!”

Best of internet