Quantcast

Πρωταθλητής σε όλα τα eSports παντοτινός θέλει να γίνει ο ΠΑΟ, δημιούργησε ομάδα για LoLάκι

Έτσι φαρμάρει η Λεωφόρος

THE NEWSROOM

10 Μαρτίου 2022

Και ποιος δεν έχει περάσει τα εφηβικά του χρόνια κολλημένος σε μια οθόνη του γειτονικού του NetCafe να καταριέται Πολωνούς και να πλακώνεται με τους φίλους του για ένα χαμένο game στο LoL; Πριν μπουν για τα καλά στις ζωές μας τα social media, η καθημερινότητα των σημερινών 25άρηδων είχε αποκτήσει αξία μέσω των διαδικτυακών παιχνιδιών. Και ένα από αυτά ήταν και το League Of Legends.

Επειδή όμως πήρε παγκόσμια έκταση και παιζόταν σε όλο τον ντουνιά, κάποιοι χτίσαν καριέρες και βγάλαν και φραγκάκια. Τουρνουά που διοργανώνονταν ανά την υφήλιο, έκαναν το League Of Legends το Νο1 online παιχνίδι στον κόσμο και έτσι πολλοί χορηγοί έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το hype και το παιχνίδι να αποκτήσει επίσημη μορφή.

Την απόφαση να δημιουργήσει ομάδα «League of Legends» ή σωστότερα να επαναδημιουργήσει έλαβε κι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνεται η μεγάλη ανταπόκριση που έχουν πια τα eSports στο κοινό και τις επιτυχίες που σημείωσε το τμήμα τα προηγούμενα χρόνιά, περιμένοντας ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ομάδα στο League of Legends!

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ανακοίνωσε την επαναδημιουργία ομαδας League of Legends και την επικείμενη επιστροφή των «πράσινων» στο ελληνικό πρωτάθλημα του δημοφιλούς παιχνιδιού.

Ενδεικτικά, το ελληνικό πρωτάθλημα Greek Legends League το 2020 συγκέντρωσε 3.2 εκατομμύρια ζωντανές προβολές και πάνω από 500.000 μοναδικούς θεατές, αποτελώντας την μεγαλύτερη διοργάνωση eSports στην Ελλάδα καθώς και μια από τις εμπορικότερες στην Ευρώπη.

Επομένως, οι gamers (και όχι μόνο) φίλοι του «τριφυλλιού», είτε παρακολουθούν τον σύλλογο σε κλασσικά αθλήματα είτε όχι, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα μέσω του δημοφιλούς παιχνιδιού League of Legends, το οποίο αριθμεί περίπου 200 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα eSports του Παναθηναϊκού κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα στο eFootball PES τον Απρίλιο του 2021 και το ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο στο FIFA τον Ιούνιο του 2021, ενώ κατέχει και δυο τίτλους στο League of Legends (Gameathlon 2018, LGC 2018).

Η συμμετοχή του Παναθηναϊκού υπολογίζεται για το καλοκαιρινό πρωτάθλημα του 2022, με τις δυο πρώτες θέσεις να οδηγούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα EU Masters στο οποίο συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί οργανισμοί eSports καθώς και μεγάλα ευρωπαϊκά club (Schalke, PSV, OL Lyon κλπ).

 

Αλλά..έτσι φαρμάρει η Λεωφόρος!

Best of internet