Quantcast

Μια εσάνς χιπστερίλας θα αναδύσει από την Αγιά Σοφιά, ανοίγει παραδοσιάκο τσαγκαράδικο η ΑΕΚ

Βασιλάκης Καϊλας enters the chat

THE NEWSROOM

11 Ιανουαρίου 2022

Το 2022 αναμένεται να είναι μια χρονιά ορόσημο για τον οργανισμό της ΑΕΚ, καθώς η ολοκλήρωση του γηπέδου βρίσκεται στην τελική της μορφή και το όνειρο του κάθε οπαδού της μοναχοκόρης της προσφυγιάς παίρνει σάρκα και οστά. Με τις εκτιμήσεις να δείχνουν οτι η ΑΕΚ θα παίζει στο καινούριο της γήπεδο από την νέα σεζόν, ο ενθουσιασμός και η προσμονή των ΑΕΚτζήδων έχει φτάσει στο ζενίθ.

Η Αγιά Σοφιά βρίσκεται σε φάση διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων και φαίνεται πως σε λίγο καιρό θα δούμε εντυπωσιακές εικόνες και στο κτίριο που βρίσκεται στην πλευρά της παλιάς σκεπαστής, εκεί όπου θα φιλοξενούνται τα δύο μουσεία της Ιστορίας, της ΑΕΚ και του προσφυγικού Ελληνισμού, το εκκλησάκι του Λουκά Μπάρλου, το εστιατόριο και όχι μόνο.

Εκεί, θα βρίσκεται και το παραδοσιακό στιλβωτήριο – τσαγκαράδικο. Ένα επάγγελμα υπό εξαφάνιση, που θα αναβιώσει στο νέο γήπεδο-κόσμημα της ΑΕΚ και που θα κάνει τους απανταχού χίπστερ να σπεύδουν να στείλουν βιογραφικά για να προσληφθούν. Με μυρωδιές από την Πόλη και τις χαμένες πατρίδες, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ ανακοίνωσε με περηφάνια την έναρξη των εργασιών για αυτό το ομολογουμένως καινοτόμο έργο.

Mία ακόμα συνάντηση με το παρελθόν, τις συνήθειες και τον πολιτισμό μας στο νέο μας γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.Η ΑΕΚ συμφώνησε σε όλα και προχωρά η κατασκευή του παραδοσιακού στιλβωτήριου – τσαγκαράδικου, όπως είχε προαναγγελθεί από την παρουσίαση, σε ένα από τα μαγαζιά που θα υπάρχουν στο κτίριο με τα μουσεία μπροστά από την παλιά σκεπαστή.Ενα επάγγελμα υπό εξαφάνιση, που θα αναβιώσει στο σπίτι μας και θα αναδύει την παράδοσή μας και στις μέρες των αγώνων.

Αλλά…αυτή είναι η ΑΕΚ μας!

Best of internet