Quantcast

Κατουράει Μέσι και Κριστιάνο σε συχνότητα σκοραρίσματος στο Champions League o μεγάλος Λέβα

Δεν σταματάει να σπάει ρεκόρ ο Πολωνός μύστης

THE NEWSROOM

3 Νοεμβρίου 2021

Το επιχείρημα για να μειώσει κάποιος τα επιτεύγματα του μεγάλου Πολωνού επιθετικού της εποχής μας, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, γνωστό και χιλιοειπωμένο. ‘Ναι αλλά παίζει στην Γερμανία, θα είχε τόσα γκολ στην Πρέμιερ’? Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί κατηγορηματικά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως εκτός από την Μπουντεσλίγκα, ο Λέβα κεντάει με την ίδια ευκολία και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν σταματάει να πυροβολεί μπροστά από την αντίπαλη εστία και με το χατ τρικ που πέτυχε κόντρα στην Μπενφίκα κατάφερε να γράψει μοναδική ιστορία, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Και μάλιστα την τιμή να βρίσκεται μάρτυρας μπροστά στο μεγαλείο του Πολωνού, ήταν ο δικός μας Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ως τερματοφύλακας.

Συγκεκριμένα ο Πολωνός επιθετικός πλέον μετράει 81 γκολ σε 100 συμμετοχές στο Champions League και ξεπέρασε Μέσι και Ρονάλντο σε συχνότητα σκοραρίσματος για να καταλάβει την απόλυτη κορυφή. Ο μέσος όρος 0.810 γκολ ανά ματς είναι ο μεγαλύτερος ever στη διοργάνωση, με το… κανόνι της Μπάγερν να αφήνει στην δεύτερη θέση τον Λιονέλ Μέσι που μετρούσε 123 γκολ σε 152 αγώνες (0.809).

Αντίστοιχα τρίτος πλέον είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο που μπορεί για ακόμη μια χρονιά να κάνει πράγματα και θαύματα στον θεσμό, όμως ο μέσος όρος του σε γκολ ανά ματς βρίσκεται στο 0,772 (139 γκολ σε 180 αγώνες). Βέβαια στην συνολική προσφορά στο άθλημα ο Λέβα θέλει πολλά ψωμιά ακόμα για να φτάσει τους 2 goats της εποχής μας, αλλά το σίγουρο είναι πως βαδίζει στον σωστό δρόμο.

Aλλά..αυτός είναι!

Best of internet