Quantcast

Εποχή κελεμπίας στην Νιούκαστλ, αγοράζεται από επιφανή φιλαράκια του Τσάκα

Τέλος εποχής στην μιζέρια του Μάικ Άσλεϊ

THE NEWSROOM

7 Οκτωβρίου 2021

Στα χνάρια της Μάντσεστερ Σίτυ και της Παρί Σεν Ζερμέν  αναμένεται να βαδίσει σύντομα η ιστορική Νιούκαστλ, αφού σύμφωνα με τους Times η αγγλική ομάδα θα επισημοποιήσει μέσα στο επόμενο 24ωρο την μεταβίβαση του κλαμπ στο κονσόρτιουμ από τη Σαουδική Αραβία και στα επιφανέστατα φιλαράκια του Βλάση του Τσάκα.

Σύμφωνα με τους «Times», μάλιστα, οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες που μέσα στο επόμενο 24ωρο αναμένεται να επικυρωθεί με κάθε επισημότητα η συμφωνία, η οποία θα σαλπίσει νέα εποχή για τις Καρακάξες, αλλά και νέο γύρο οργισμένων αντιδράσεων από ανθρωπιστικές οργανώσεις με δεδομένο το background των Σαουδαράβων επενδυτών.

Ήταν 30 Ιουλίου όταν το fund με επικεφαλής τον Πρίγκηπα του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και μπροστάρη την Αμάντα Στέιβλι απέσυρε το ενδιαφέρον του για την αγορά της Νιούκαστλ, μετά από πολύμηνο σίριαλ επαφών που έληξε επεισοδιακά λόγω των «φωνών» για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά της σαουδαραβικής οικογένειας.

Ωστόσο, το πρακτικό εμπόδιο που είχε οδηγήσει την Premier League να βάλει «φρένο» στη μεταβίβαση ήταν η αθέτηση του deal για τα τηλεοπτικά δικαιώματα από το αραβικό κράτος και αντ’ αυτού η πειρατική προβολή των αγώνων στη χώρα. Αυτό το εμπόδιο ξεπεράστηκε οριστικά σήμερα, με την άρση του ban από τη Σαουδική Αραβία να «ξεπαγώνει» αυτόματα τις διαδικασίες και τη διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος να ανάβει εν τέλει το «πράσινο φως».

Aλλά…σαν αυτόν κανείς!

 

Best of internet