Quantcast

O Τσαπατάκης κέρδισε το χάλκινο αλλά για τον ίδιο χρυσός είναι όποιος προσπαθεί

Πως τους τσαλαπάτησες έτσι;

THE NEWSROOM

30 Αυγούστου 2021

O πρώτος είναι τα πάντα, ο δεύτερος είναι λούζερ και οι υπόλοιποι ανάξιοι αναφοράς. Δυστυχώς σε οτι έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό, ειδικότερα στο κομμάτι του αθλητισμού, αυτή η τοξική αμερικανόφερτη ρήση  έχει κυριαρχήσει στις συνειδήσεις του κόσμου και έχει ριζώσει βαθιά μέσα μας, σαν να πρόκειται για κάτι δεδομένο.

Για τον χάλκινο Παραολυμπιονίκη της χώρας μας, Αντώνη Τσαπατάκη, ευτυχώς τα πράγματα είναι αλλιώς. Γιατί ο μύσταρος Αντώνης, μπορεί να κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μετά από δύο συνεχόμενες τέταρτες θέσεις σε προηγούμενες Παραολυμπιάδες, αλλά όπως δήλωσε κι ο ίδιος περισσότερη σημασία έχει η προσπάθεια και όχι το μετάλλιο.

«Οποια θέση και αν έπαιρνα θα ήμουν το ίδιο χαρούμενος. Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε σε αυτούς που θέλουν να αρχίσουν τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός έχει σκοπό να ενώνει, να δίνει νίκες μέσα από τη ζωή. Πρέπει να τους υπενθυμίσουμε για να έρχονται τα παιδιά και να μην απογοητεύονται, να πιστεύουν ότι πρέπει να βγουν νικητές, πρέπει να βγουν πρώτοι για να πανηγυρίσουν. Εγώ πανηγύριζα κι όταν έβγαινα τέταρτος. Γι’ αυτό τον τελευταίο καιρό άλλαξα την νοοτροπία του μεταλλίου. Το ίδιο θα χαιρόμουνα αν έβγαινα πρώτος, το ίδιο θα χαιρόμουνα και αν έβγαινα τέταρτος» είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας παραολυμπιονίκης.

Να θυμίσουμε οτι ο φοβερός Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο στην κατηγορία SB4 στην κολύμβηση. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Τσερνιάεφ, ο οποίος έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 1:31:96, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Κολομβιανός Φουέντε Γκαρσία με χρόνο 1:35:86.

Aλλά…ευτυχώς, αυτός είναι!

Best of internet