Quantcast

Ισπανία-Ελλάδα στα 200 χρόνια επετείου και η Εθνική ψάχνει τον Τσολιά Γιαννακόπουλό της να εξιλεωθεί

Πάμε όπως τότε ΩΡΕ ΑΔΕΡΦΙΑ!

THE NEWSROOM

23 Μαρτίου 2021

Ήταν πρωί του Αυγούστου κόντα στην Ροδαυγή…Όχι λάθος, αυτό αφορά άλλη επέτειο. ‘Ηταν που λέτε ένα Σαββατιάτικο καλοκαιρινό δειλινό, στις 7 Ιουνίου του 2003 και η Εθνική Ελλάδος είχε να υπερπηδήσει ένα τεράστιο εμπόδιο, προκειμένου να βρεθεί στα τελικά του Euro 2004, εκεί οπού θυμόμαστε όλοι τι επακολούθησε. Την πανίσχυρη και διαχρονικά κακό μας εφιάλτη Ισπανία.

Στο Ρομαρέδα της Ισπανίας λοιπόν, η «γαλανόλευκη» ταξίδευε στην ιβηρική χερσόνησο για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορούσε από το παιχνίδι με την ομάδα του Σάεθ, μετά τις νίκες με Αρμενία και Β. Ιρλανδία.  Τελικά όμως δεν της προέκυψε απλά ένα καλό αποτέλεσμα αλλά το… κάλλιστο! Το γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου στο 44’ χάρισε στην Εθνική μια σπουδαία νίκη, που την έβαλε για τα καλά στο δρόμο της πρόκρισης στα τελικά του EURO, όπερ και εγένετο!

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλις ντύθηκε τσολιάς για μια μέρα, πήρε την ασίστ από τον Βενετίδη και με έναν κεραυνό στην αριστερή γωνία του Κασίγιας, έγραψε το τελικό 0-1 που έδωσε το σύνθημα αντεπίθεσης για την συνέχεια. Εκεί όπου η Εθνική Ελλάδος με γκολ πέναλτυ του Τσιάρτα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Β.Ιρλανδία, κατάφερε να βρεθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της στα τελικά του EURO και φυσικά να το κατακτήσει.

Στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, στις 25/3/2021, η Εθνική θα ταξιδέψει και πάλι στην Ισπανία, αυτή την φορά για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κι αυτή την φορά με τους οιωνούς να μην την ευνοούν. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να έχει κάνει κάποια άλματα προόδου και να μην χάνει πλέον από Νησιά Φερόε και Νησιά Κέυμαν, αλλά αυτή η Εθνική Ισπανίας τρομάζει και αναρωτιόμαστε με ποιον τρόπο μπορεί η εθνική μας να την αντιμετωπίσει.

Ενέκα της επετείου των 200 χρόνων λοιπόν, η εθνική ελπίζει σε ένα θαύμα και ψάχνουμε όλοι να βρούμε ποιος θα φορέσει την στολή τσολιά-Γιαννακόπουλου, λίγο καθυστερημένα είναι η αλήθεια, μιας και η περίοδος των Αποκριών έχει λήξει. Οι ελπίδες για να μην αμαυρωθεί μια τέτοια μέρα, εναποθέτονται στα πόδια του Μπακάκη, του Παυλίδη, του Γιακουμάκη και των άλλων αγωνιστών…εεεε ποδοσφαιριστών.

Να θυμήσουμε οτι παραμονή 25ης Μαρτίου του 2007 η Έλλαδα είχε φάει μία από τις μεγαλύτερες νίλες της ιστορίας της. Το εθνικό φρόνημα βρισκόταν σε πλήρη στύση και με μία νίκη με μισό-μηδέν θα εκσπερματίζαμε υγρό πυρ που θα έφτανε μέχρι τον Κεράτιο Κόλπο. Παρ’ όλα αυτά, η 25η Μαρτίου του 2007 ξημέρωσε προσπαθώντας να χωνέψουμε το 1-4 της Τουρκίας στο Φάληρο, στην πιο ταπεινωτική ήττα εθνικής μας σε οποιοδήποτε άθλημα.

Με την ελπίδα τα Μεσογειακά μας αδέρφια να δείξουν οίκτο!

Best of internet