Quantcast

Με ‘Έλα στον παππού’ απαντάει ο Παπαθεοδώρου σε όσους θεωρούν γερασμένο το ρόστερ της ΑΕΚ

Δίνει απαντήσεις η μπασκετική ΑΕΚ φέτος

THE NEWSROOM

10 Μαρτίου 2021

Παρά τις τέσσερις απουσίες της και παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε την ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ στο φετινό Basketball Champions League, η ΑΕΚ δεν… μάσησε και έφτασε στη νίκη στο ΟΑΚΑ, με 74-65 επί της Τουρκ Τέλεκομ, για τη 2η αγωνιστική του Κ’ Ομίλου, στους «16». Ήταν μακράν η καλύτερη εμφάνιση της Βασίλισσας φέτος, στην κορυφαία διοργάνωση της FIBA.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντάριλ Μέικον, με 20 πόντους (10/10β., 2/2δ., 2/6τρ.) και 4 ασίστ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Γιόνας Ματσιούλις με 15 πόντους (3/5δ., 3/5τρ.). Διψήφιος στο σκοράρισμα ήταν και ο Κιθ Λάνγκφορντ με 10 πόντους. Αρκετά καλή εμφάνιση έκανε ο Μάρκους Σλότερ με 8 πόντους, ενώ ήταν και ο πρώτος ριμπάουντερ της Βασίλισσας, με 6, μαζί με τον Μόουζες Κίνγκσλεϊ. Πολύ μαχητικός ήταν και ο Λίνος Χρυσικόπουλος (8π., 5ρ.)

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εξήρε την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών της ΑΕΚ μετά τη νίκη επί της Τούρκ  Τέλεκομ, ενώ απάντησε σε όσους συνεχίζουν να μιλούν για ηλικιωμένο ρόστερ.

«Αρχίσαμε με τον σωστό τρόπο, πήραμε μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα. Η άμυνα ήταν το κλειδί, ελέγξαμε την κατάσταση για 40 λεπτά, ειδικά στο σετ παιχνίδι. Είχαμε κάποιες κακές στιγμές που κάναμε λάθη και δώσαμε αιφνιδιασμό, αλλά γενικά κάναμε εξαιρετική δουλειά. Συγχαρητήρια στα παιδιά, πρέπει να συνεχίσουμε όμως», τόνισε ο προπονητής της «Ένωσης».

Για την αμυντική προσήλωση της ΑΕΚ είπε: «Δεν ξέρω αν ήταν η καλύτερη, αλλά ήταν πολύ καλή. Ο αντίπαλος έχει υλικό πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά οι παίκτες μας ήταν σωστοί εκφραστές του πλάνου. Ήταν από τις καλύτερες εμφανίσεις μας αμυντικά, ανεξάρτητα από αντίπαλο. Είμαστε πολύ καλή ομάδα αμυντικά, παρότι έχουμε 35άρηδες, 40άρηδες και παππούδες. Το λέω αυτό επειδή το βλέπω παντού. Όποιος θέλει, ας έρθει να προσπαθήσει να σκοράρει με αυτούς τους παίκτες μας, να κάνει προπόνηση μαζί τους, να δείτε πόσο ανταγωνιστικοί είναι και σε τι επίπεδο βρίσκονται. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη, με καλές και κακές στιγμές. Έχουμε μια σκληρή αμυντικά ομάδα, με παίκτες που θέλουν να παίξουν άμυνα. Μπορεί να μην έχουν όλοι την πρωτογενή ύλη ή να είναι όλοι τους οι καλύτεροι αθλητές, αλλά δεν παίζει μόνο αυτό ρόλο».

Αλλά αυτοί είστε!

 

Best of internet