Quantcast

Μέχρι τα Πομακοχώρια έφτασαν οι Γιατροί του Κόσμου και η bwin, για παροχή ιατρικών υπηρεσιών

Η καλύτερη ομάδα που έχει περάσει απο Ροδόπη και Πηγάδια!

THE NEWSROOM

5 Νοεμβρίου 2020

Όλοι έχουμε ονειρευτεί έναν κόσμο που η ζωή, η υγεία και η παροχή ιατρικών υπηρεσιών, θα μετράται ισόποσα και θα αποτελεί προνόμιο όλων των κοινωνικών ομάδων. Ανεξάρτητα από την θέση που καταλαμβάνει κάποιος στην κοινωνία και το εισόδημα του, ανεξάρτητα του τόπου καταγωγής, ανεξάρτητα αν είσαι ο Μέσι της Μπαρτσελόνα ή ο Μητσάρας της Χαβαλένθια στο 5χ5 της γειτονιάς σου. Και άμα θέλουμε να λέμε ότι υπάρχει κοινωνική συνοχή, η προτεραιότητα στον τομέα της υγείας θα έπρεπε να δίνεται στα παιδιά. Γιατί όπως λέει και ένα γνωστό τραγούδι ‘Αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα‘.

 

Και όχι, οι Γιατροί του Κόσμου και η bwin δεν έφτασαν μέχρι τα Πομακοχώρια για να γλιτώσουν παιδιά από κάποια κακουχία που έχει προκύψει στην ζωή τους. Eπισκέφτηκαν την ιδιαίτερη πατρίδα του Κέναν Μπαργκάν, για να μην ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ να τα γλιτώσουν στο μέλλον από μία τέτοια συγκυρία. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία λοιπόν και με γνώμονα αυτό το ρητό, bwin και γιατροί του κόσμου πήραν σβάρνα τους δρόμους και έφτασαν μέχρι τα ακριτικά Πομακοχώρια. Εκεί λοιπόν συνάντησαν τους κατοίκους του απομακρυσμένου χωριού Κύμης-Ροδόπης μεσοτοιχία με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, για να παράσχουν υπηρεσίες υγείας στις περίπου 60 οικογένειες που διαμένουν εκεί.

Η ανάγκη για την επίσκεψη του κλιμακίου των Γιατρών του Κόσμου πριν τον βαρύ χειμώνα ήταν καθοριστική, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι υποβλήθηκαν σε προληπτικές εξετάσεις. Η ανθρωπιστική αποστολή των Γιατρών του Κόσμου περιλάμβανε τις ειδικότητες του παθολόγου, του γυναικολόγου, του καρδιολόγου, του γεροντολόγου, του γενικού ιατρού, καθώς και δύο νοσηλεύτριες. Η ομάδα των γιατρών πραγματοποίησε πάνω από 100 συνεδρίες μέσα σε δύο ημέρες στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κύμης, εξετάζοντας και τους κατοίκους των κοντινών χωριών.

Η Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, Ευγενία Θάνου δήλωσε αναφορικά με την αποστολή: «Οι Γιατροί του Κόσμου βρέθηκαν στο χωριό Κύμη Ροδόπης, κοντά σε ανθρώπους σχεδόν ξεχασμένους, και προσέφεραν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ακόμη μια φορά. Οι Γιατροί του Κόσμου θα συνεχίσουν να επισκέπτονται ακριτικές περιοχές και να βρίσκονται δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη. Όπου υπάρχουν Άνθρωποι. Ευχαριστούμε τη bwin».

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της bwin, Κωνσταντίνος Εφραιμίδης (CSR Manager) συμπλήρωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις. Πιστοί στη φιλοσοφία μας, ταξιδέψαμε στο χωριό Κύμη Κομοτηνής, μία ανάσα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους το χειμώνα. Μ’ αυτό το ταξίδι ολοκληρώνουμε μία σειρά ανθρωπιστικών αποστολών σε δυσπρόσιτα χωριά και πόλεις στην Ελλάδα. Από το Καστελλόριζο έως τα Ψαρά και από την Κύμη Ροδόπης έως τις Πρέσπες».

Τέλος, ο δάσκαλος του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κύμης, Αντώνης Λεπίδας, ευχαρίστησε τη bwin και τους Γιατρούς του Κόσμου για την επίσκεψη τους και τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιων αποστολών, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές όπως η Κύμη Κομοτηνής.

Οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της bwin έχουν πραγματοποιήσει και άλλες ανθρωπιστικές αποστολές σε: Πρέσπες, Καστελλόριζο, Φούρνους Κορσεών, Ψαρά, Άγιο Ευστράτιο και Αμυγδαλεώνα Καβάλας

Η bwin, υποστηρίζει το έργο των Γιατρών του Κόσμου, ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Περισσότερα για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της bwin, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.

Ομαδάρα, έτσι;

Best of internet