Quantcast

Τραγουδώντας Κροατικά ακροδεξιά άσματα διακοπάρει o Μάνουελ Νόιερ της Μπάγερν

Ο τερματοφύλακας των Βαυαρών και της Εθνικής Γερμανίας περνάει τις διακοπές του στην Αδριατική με πολύ ξεχωριστό τρόπο

THE NEWSROOM

14 Ιουλίου 2020

Όταν έρχεται η ώρα των διακοπών, ο καθένας τη βρίσκει αλλιώς: Άλλοι μπεκροπίνουν, άλλοι ψήνονται στον ήλιο όλη μέρα, άλλοι εκνευρίζουν το σύμπαν αθλούνται παίζοντας ρακέτες και άλλοι τραγουδούν Κροατικά εθνικιστικά τραγούδια, ενώ δεν είναι καν Κροάτες. Σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη τελευταία κατηγορία ανήκει ο τερματοφύλακας της Μπάγιερν Μονάχου και της Εθνικής Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος κατάφερε όχι μόνο να πάει διακοπές στην Κροατία, αλλά και να πετύχει ένα ξαφνικό κι εκπληκτικό viral, αλλά κακής δημοσιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η κάμερα τον κατέγραψε να τραγουδάει το «Lijepa li si», ένα τραγούδι που γράφτηκε από τον ακροδεξιό Κροάτη τραγουδιστή Μάρκο Πέτκοβιτς, το οποίο αναφέρεται στην προσπάθεια της Κροατίας να προσαρτήσει ένα κομμάτι της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης κατά τη διάρκεια των Γιουγκοσλαβικών πολέμων στα 90s. Ο ίδιος ο Πέτκοβιτς το πάει ακόμη πιο μακριά, έχοντας γράψει στίχους που υμνούν το φιλοναζιστικό καθεστώς των Ούστασε που έκανε κουμάντο στην Κροατία κατά τη διάρκεια του Β’ΠΠ και μεταξύ άλλων δολοφόνησε σε στρατόπεδα εξόντωσης εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίους, Ρομά και Σέρβους.

Ο ίδιος ο Νόιερ πιθανώς να μην ξέρει τίποτε για όλα αυτά, καθώς ο μάνατζερ του δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι ο παίχτης δεν γνωρίζει Κροατικά. Βέβαια, ούτε είναι απίθανο να ξέρει τις γενικές απόψεις των φίλων του ή και να τις ενστερνίζεται.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild» που δημοσίευσε το βίντεο, ο Νόιερ βρέθηκε στην Αδριατική λόγω του προπονητή τερματοφυλάκων της Μπάγερν, Τόνι Ταπάλοβιτς. Ίσως ο Ταπάλοβιτς να θεωρεί ότι το να μπεις σε μία βάρκα και να τραγουδάς εθνικιστικά τραγούδια είναι η καλύτερη μέθοδος για να γνωρίσεις την κουλτούρα της χώρας.

Ξέρετε όλοι πως είναι αυτά, πίνεις μία μπύρα, μετά μία δεύτερη, το ένα φέρνει το άλλο και στο τέλος μπαίνεις στα Waffen-SS.

 

Best of internet