Quantcast

Εντωμεταξύ, η ΑΕΛ αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο 24 στη μνήμη του Kobe

Η Λάρισα θέλει να είναι η μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα παγκοσμίως που θα αποσύρει τη φανέλα της, σύμφωνα με την ίδια

THE NEWSROOM

27 Ιανουαρίου 2020

Όπως γράφαμε νωρίτερα, ο πρόωρος θάνατος του σταρ Κόμπι Μπράιαντ (και άλλων 8 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και η κόρη του) σε δυστύχημα με ελικόπτερο συγκλόνισε τον παγκόσμιο αθλητισμό. Από τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και την ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα μέχρι τους απλούς φιλάθλους, οι φόροι τιμής και οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον μεγάλο αθλητή έρχονται από κάθε κατεύθυνση.

Το ίδιο έγινε φυσικά και στον τόπο μας:

Η πρωτοβουλία των κινήσεων όμως ανήκει στη βασίλισσα του κάμπου, ΑΕΛ, η οποία δε θα μπορούσε (φυσικά) να αρκεστεί σε ένα απλό tweet ή μία απλή ανακοίνωση. Η ομάδα του γίγαντα Αλέξη Κούγια πρέπει να δείξει την κλάση της, οπότε παρότι ποδοσφαιρική, έδειξε το σεβασμό της στον μεγάλο NBAer με τρόπο που κανείς άλλος δεν σκέφτηκε ή δεν τόλμησε. Πιο συγκεκριμένα, θα αποσύρει την φανέλα με το νούμερο 24, αυτό με το οποίο αγωνιζόταν ο Μπράιαντ.

Όπως τονίζει μάλιστα σε ανακοίνωσή της, ήθελε να είναι η μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο που θα καταργήσει το 24 από τη φανέλα της. Αν μη τι άλλο, λογικά το πέτυχε. Αξίζει να ειπωθεί επίσης ότι το 24 θα τυπωθεί σε επίσημες φανέλες, οι οποίες θα παραδίδονται στις μπασκετικές ομάδες της Λάρισας για να βραβεύουν τους νεαρούς αθλητές τους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις σε αθλήματα και η απώλεια αυτού του τεράστιου Αθλητού αλλά το κυριότερο τεράστιου Ανθρώπου του Kobe Bryant είναι αδύνατον να αφήσει την οικογένεια της ΑΕΛ, η οποία δεν είναι μόνο μια ποδοσφαιρική ομάδα, αδιάφορη.

Θέλουμε να είμαστε η μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο που θα καταργήσει από τις φανέλες της τον αριθμό 24 όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές μας.

Από σήμερα στην μνήμη του Kobe Bryant και της άτυχης κορούλας του, το 24 θα ανήκει μόνο στον Kobe Bryant και γι’ αυτό το λόγο από σήμερα θα αναγράψουμε τον αριθμό 24 σε τρεις επίσημες φανέλες μας με το όνομα του και αυτές οι φανέλες κάθε χρόνο θα τυπώνονται και θα παραδίδονται σε όλες τις μπασκετικές ομάδες της Λάρισας (Α-Β-Γ Εθνικής κατηγορίας) για να τις χρησιμοποιούν ως βραβεία των νεαρών αθλητών των ακαδημιών τους.

Η πρώτη εμφάνιση θα τυπωθεί σήμερα και θα ανέβει στο site της ομάδας και θα παραδοθεί μετά από κλήρωση σε ένα από τα παιδιά των ακαδημιών της ΑΕΛ που συνοδεύουν τους ποδοσφαιριστές μας στους αγώνες το AEL FC ARENA σε επίσημη παράδοση που θα γίνει πριν τον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ στις 15/2/2020.»

Αυτός που θα χάσει την φανέλα του προς τιμήν του Κόμπι Μπράιαντ είναι ο 20χρονος Δημήτρης Λουφάκης, ο οποίος θα αλλάξει νούμερο:

Ελπίζουμε αυτό είναι το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει στην ίδρυση των LArisa Lakers, με ιδιοκτήτη Κούγια κι αυτοί αν είναι δυνατόν.

Best of internet