Quantcast

Απολύθηκε ο ήρωας που έβαλε τα σουβλάκια στο VAR στο Λαμία – Παναθηναϊκός

Για την ακρίβεια, ο εργαζόμενος του VAR που απολύθηκε δεν ήταν καν αυτός που τα είχε παραγγείλει

THE NEWSROOM

1 Οκτωβρίου 2019

Ότι ο κόσμος μας είναι άδικος και ότι στον καπιταλισμό οι εργάτες πληρώνουν τη νύφη, το ξέραμε έτσι κι αλλιώς. Αυτό που αγνοούσαμε είναι ότι η ζωή μπορεί να είναι τόσο πολύ άδικη, ώστε σε ένα περιστατικό με σουβλάκια που παραγγέλθηκαν εν ώρα εργασίας με το οποιο γέλασε όλο το σύμπαν, τελικά να χάνει κάποιος τη δουλειά του.

Αν πήγε το μυαλό σας στα υπέροχα σουβλάκια του Λαμία – Παναθηναϊκός με τα οποία μας συστήθηκαν τόσο το φετινό πρωτάθλημα όσο και το VAR πριν ένα μήνα, έχετε δίκιο. Σε ένα περιστατικό που απέκτησε διεθνή φήμη, η μετάδοση της ΕΡΤ κατάφερε να συντονιστεί με το σύμπαν τόσο καλά, ώστε τη στιγμή που μας έδειχνε την αίθουσα του VAR να σκάσει εκείνη την ώρα και μία παραγγελία με σουβλάκια:

Όπως φαίνεται όμως, δεν εκτιμήθηκε καθόλου το ότι η παραγγελία αυτή έκανε την Λίγκα διάσημη. Αντιθέτως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Sportime, τιμωρήθηκε αυτός που έβαλε τα σουβλάκια στο βαν του VAR.

Πιο συγκεκριμένα, το επιτελείο του VAR αποτελείται από νέους εργαζόμενους που εκπαιδεύτηκαν μόλις φέτος χωρίς να γνωρίζουν τίποτα – ίσως να μην είχαν  ιδέα και από ποδόσφαιρο τελικά. Σε κάθε περίπτωση, είχαν εντολή να μην μπαίνει τίποτε μέσα στο βαν, ενώ δεν εξαίρεση δεν γίνεται ούτε για φαγητό.

Το στόρι γίνεται ακόμη πιο άδικο, γιατί την παραγγελία δεν την είχαν κάνει καν αυτοί που δούλευαν μέσα, αλλά κάποιοι τεχνικοί εκτός οχήματος. Προφανώς ο άνθρωπος που τα έβαλε μέσα απλά ήθελε να εξασφαλίσει ότι δεν θα τα κλέψει κάποιος (και κλάψει κάποιος άλλος), όμως τελικά έχασε τη δουλειά του.

Κανονικά σε αυτή τη χώρα η προστασία σουβλακιών δε θα έπρεπε απλά να μην τιμωρείται, αλλά να επιβάλλεται και από το Σύνταγμα.

Best of internet