Quantcast

Ο Ρενέ Χένρικσεν έκανε τάκλιν στον καρκίνο και θα συνεχίσει να παίζει μπάλα

Πολύ ευχάριστα νέα για τον Δανό πρώην παίχτη του ΠΑΟ

THE NEWSROOM

10 Μαΐου 2019

Ο Ρενέ Χένρικσεν διαγνώστηκε πριν μερικούς μήνες με μια σπάνια μορφή καρκίνου που αντιμετωπίζουν συνήθως άτομα άνω των 50 ετών. Ο συμπαθής Δανός παλαίμαχος, είχε γνωστοποιήσει το Μάιο του 2018 παραχωρώντας συνέντευξη σε εφημερίδα της πατρίδας του το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, και έλαβε μηνύματα συμπαράστασης από πρώην συμπαίχτες αλλά και φιλάθλους όλων των ομάδων.

 

Τα νέα για τον πρώην αμυντικό του Παναθηναϊκού που φόρεσε τη φανέλα με το Τριφύλλι την περίοδο 1999-2005 είναι πλέον ευχάριστα, αφού έδωσε τον αγώνα του και βγήκε νικητής. Ο 49χρονος έπαιξε πρόσφατα σε αγώνα παλαιμάχων και δήλωσε ότι μπορεί η μάχη με την ασθένεια να μην τελείωσε οριστικά, αλλά η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί και μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο.

«Το θεωρώ μία πολύ σπουδαία πρόοδο για την κατάστασή μου πως το σώμα μου έχει επανέλθει και μπορώ και πάλι να παίξω ποδόσφαιρο. Την περίμενα πολύ αυτή την ημέρα. Η ασθένεια πάντα θα υπάρχει μέσα στο σώμα μου και δεν μπορεί ποτέ να ελεγχθεί απόλυτα. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως για την ώρα δεν είναι ενεργή. Είμαι πίσω σε φυσική κατάσταση σε σχέση με το πως ήμουν πριν την ασθένεια, όμως και μόνο την επιστροφή μου τη θεωρώ μία νίκη. Κάποια στιγμή θα αναπτυχθεί και πάλι όμως αυτό μπορεί να είναι τον άλλον μήνα, μπορεί να είναι και σε 20 χρόνια. Δεν το σκέφτομαι, έχω στο μυαλό μου μόνο να ζω σαν ένας κανονικός άνθρωπος. Κάθε μέρα για μένα είναι χρυσή»

Ο Δανός γίγαντας έχει αποδείξει στην πλούσια καριέρα του ότι ξέρει να αμύνεται, και όλοι του εύχονται να συνεχίσει να το κάνει με την ίδια επιτυχία και στον σπουδαιότερο αγώνα της ζωής του.

 

Best of internet