Quantcast

Ένας Φινλανδός διαιτητής θα σφυρίξει το πιο μίζερο ΟΣΦΠ-ΑΕΚ των τελευταίων ετών

ΑΕΚ και ΟΣΦΠ δεν έχουν κερδίσει ακόμα ντέρμπι με ξένο διαιτητή

THE NEWSROOM

13 Φεβρουαρίου 2019

Ίσως είναι η πρώτη φορά από τότε που η Ένωση επέστρεψε στη Superleague που ένας αγώνας μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού βρίσκει τους δύο αντιπάλους τόσο ξενερωμένους, αφού οι ερυθρόλευκοι είναι στο -9 και οι περυσινοί πρωταθλητές στο -14 από την πρώτη θέση. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί την απόφαση που πάρθηκε από το Μέλο Περέιρα το καλοκαίρι να ορίζονται ξένοι διαιτητές σε όλα τα ντέρμπι.

Στο ματς της Κυριακής αυτό που κρίνεται σε μεγάλο βαθμό είναι η δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ο άνθρωπος που θα σφυρίξει την αναμέτρηση έρχεται από τη χώρα του Κίμι Ραϊκόνεν και του Αγίου Βασίλη και λέγεται Βίλι Νεβαλάινεν.

0 34χρονος, που δεν είναι διαιτητής κατηγορίας Elite αλλά δεύτερης κατηγορίας, είχε σφυρίξει και το Πανιώνιος – Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα προκριματικά του Europa League το καλοκαίρι του 2017, και θα έχει βοηθούς τους Γιούκα Χόνκασεν και Μίκα Λάμπου, όπως ανακοίνωσε η Φινλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν ακόμα κερδίσει ντέρμπι με ξένο διαιτητή, αφού η ΑΕΚ έχασε τον τελικό κυπέλλου πέρυσι, ενώ φέτος έχει μια ισοπαλία και μια ήττα απέναντι στον ΠΑΟΚ, μια ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και μια ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, στον πρώτο γύρο. Αντίστοιχα και ο Ολυμπιακός έχει δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ και ισοπαλίες απέναντι σε ΑΕΚ και ΠΑΟ. Ίσως για μια από τις δύο ομάδες να σπάσει αυτή η παράδοση την Κυριακή.

Όπως και να ‘χει, είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Φινλανδός να τα πάει χειρότερα από τους Έλληνες συναδέλφους του:

Best of internet