Quantcast

Εργάτης σκοτώνεται στο εργοτάξιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ πέφτοντας από σκαλωσιά

Στο σημείο βρέθηκαν πυροσβέστες και τον ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του

THE NEWSROOM

9 Ιανουαρίου 2019

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη σήμερα στο εργοτάξιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν ο εργάτης έπεσε στο κενό από σκαλωσιά που βρισκόταν σε μεγάλο ύψος στο βορειοδυτικό πυλώνα του γηπέδου.

Στο σημείο βρέθηκαν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα, που ανέσυραν τον άτυχο άντρα χωρίς τις αισθήσεις του.

Ανακοίνωση για το δυσάρεστο συμβάν εξέδωσε η Δικέφαλος 1924.

Η Δικέφαλος 1924 Α.Ε. και η οικογένεια της ΑΕΚ μόλις πληροφορήθηκαν το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που συνέβη σήμερα στο εργοτάξιο.

Ο εργαζόμενος ήταν απασχολούμενος της εργοληπτικής εταιρίας του έργου. Αυτή τη στιγμή διερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος εργαζόμενου.

Η κατασκευή του γηπέδου ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 και από τότε έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στα έργα. Απ ‘ο,τι φαίνεται όμως, οι εργασίες δεν διακόπηκαν παρά την χιονοθύελλα και τις κακές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών.

Τον Ιούνιο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας είχε πραγματοποιήσει στάση εργασίας στο εργοτάξιο διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, υπογραφή εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Είχε εκδοθεί το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή στάση εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ.

Στη Γενική Συνέλευση, όπου συμμετείχαν καθολικά οι εργαζόμενοι, έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις του κλάδου, καθώς και για τη διεκδίκηση κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, συζήτησαν πώς θα οργανώσουν την πάλη τους το επόμενο διάστημα για υπογραφή εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, ζητήματα ωραρίου κ.ά.

Best of internet