Quantcast

Μετά από 2 εβδομάδες αναμονής και 30 λεπτά παράταση, η Ρίβερ σήκωσε το Λιμπερταδόρες στο Μπερναμπέου

Όσοι δεν χόρτασαν νωρίτερα μπαλάρα στο Ατρόμητος – Άρης, απόλαυσαν 120′ σουπερκλάσικο με νικήτρια την Ρίβερ

THE NEWSROOM

10 Δεκεμβρίου 2018

Μετά από δύο εβδομάδες αναμονής, ο δεύτερος τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες παίχτηκε τελικά σήμερα στη Μαδρίτη, και οι 80.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Μπερναμπέου είχαν την ευκαιρία να δουν τη Ρίβερ να σηκώνει το μοναδικό τρόπαιο που θα σηκωθεί φέτος στο συγκεκριμένο γήπεδο. Η Ρίβερ έκανε την ανατροπή και νίκησε με 3-1 με γκολ των Πράτο, Κιντέρο και Μαρτίνες πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τέταρτου Λιμπερταδόρες της ιστορίας της.

Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον και τον αρκετό κόσμο που μάζεψαν οι δύο αντίπαλοι στην ισπανική πρωτεύουσα, δεν σημειώθηκαν ούτε για πλάκα τα έκτροπα του Μπουένος Άιρες.

Ο Γκαγιάρδο κατέβασε για την Ρίβερ τους εξής 11: Αρμάνι, Μοντιέλ, Μαϊδάνα, Πινόλα, Κάσκο, Ένσο Πέρες, Πόνσιο, Παλάσιος, Φερνάντες, Μαρτίνες, Πράτο, κρατώντας στον πάγκο τον πρωήν συμπαίχτη του Βαγγέλη Πλατέλλα και Χρήστου Αραβίδη, Μπρόυνο Ζουκουλίνι:

Ενώ ο Σελότο επέλεξε τους: Αντράδα, Μπουφαρίνι, Μαγκαγιάν, Ισκέρδος, Ολάσα, Νάντες, Μπάριος, Πάμπλο Πέρες, Παβόν, Μπενεντέτο, Βίγια.

Στην κερκίδα βρέθηκαν αρκετοί διάσημοι αλλά και σωσίες διασήμων, όπως ο παρακάτω θεούλης που ταξίδεψε από την Βουδαπέστη στη Μαδρίτη και μοιάζει αρκετά στον 5ο καλύτερο παίχτη φέτος στον κόσμο, με βάση την ψηψοφορία για τη Χρυσή Μπάλα, τον Αργεντίνο Λιονέλ Μέσι:

Εννοείται ότι το ματς είδε από κοντά και ο πραγματικός Μέσι.

Το πρώτο ημίχρονο είχε όλα τα φόντα για ένα χορταστικό 0-0 παρά την ελαφριά υπεροχή της Ρίβερ, μέχρι το 44′ όταν ο Ντάριο Μπενεντέτο τελείωσε άψογα μια υποδειγματική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων παστελώνοντας αρχοντικά αυτό εδώ το γκολ:

Το οποίο πανηγύρισε όπως αρμόζει σε έναν αλήτη Αργεντίνο φορ:

Η απάντηση της Ρίβερ ήρθε στο 68′ με τον Πράτο που πλάσαρε εύστοχα μετά από μάθημα Γεωμετρίας που παρέδωσαν οι συμπαίχτες του από τα δεξιά:

Οι δύο αντίπαλοι δεν έπαιξαν το πληθωρικό ποδόσφαιρο του Ατρόμητος – Άρης, που έληξε 4-2 λίγες ώρες πριν, και μοιραία αφού δεν κουνήθηκε φύλλο στα επόμενα 22 αγωνιστικά λεπτά, 30 λεπτά παράτασης προστέθηκαν στις δύο εβδομάδες αναμονής για έναν νικητή στο φετινό Κόπα Λιμπερταδόρες.

Μια παράταση που δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την Μπόκα, που είδε τον Μπάριος να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Παλάσιο, μόλις στο 92‘.

Η Ρίβερ εξαργύρωσε την αριθμητική της υπεροχή με τον Κιντέρο που έκανε το 2-1 στο 109′, σουτάροντας με το αριστερό έξω από την περιοχή με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα.

Έχοντας το αριθμητικό μειονέκτημα οι Χεϊνέσες δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στα τελευταία λεπτά, παρά το δοκάρι που είχαν στο 120′. Αντιθέτως, όταν ακόμα και ο Andrada πέρασε μπροστά για ένα κόρνερ που κέρδισε η Μπόκα στις καθυστερήσεις της παράτασης, έφαγαν και τρίτο γκολ στο 122′ με τον Μαρτίνεθ να σκοράρει σε άδειο τέρμα.

Και κάπως έτσι, η κούπα κατέληξε για τέταρτη φορά στη Ρίβερ.

Best of internet