Quantcast

Top 10 εμβληματικότερα μουστάκια στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Μουστάκια με προσωπικότητα

THE NEWSROOM

5 Αυγούστου 2022

Xαίτες, καρφάκια, φράχτες, καράφλες, καραφλομαλλιάδες, αφανοφόροι. Από hair styling στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και τι δεν έχουμε δει. Η μόδα άλλωστε εξελίσσεται και μας έχει χαρίσει ανά δεκαετίες ποδοσφαιρικά λουκ από τα πιο υγρά όνειρα του Τρύφωνα Σαμαρά. Παρόλα αυτά εμείς δεν θα ασχοληθούμε αυτή την φορά με τρίχες κεφαλής, αλλά με τρίχες προσώπου. Γιατί και οι μυστακοφόροι έχουν ψυχή.

Να πούμε εδώ ότι όπως προκύπτει από τη λίστα, το πάθος για τα μουστάκια είναι διεθνές. Για την ακρίβεια, πολύ θα μας άρεσε να δούμε αποδόσεις που θα έχουν να κάνουν με μουστάκια – πχ over/under για μήκος μουστακιού ή αριθμό μουστακιών σε τελικό. Ίσως πρώτο μυστακιοφόρο σκόρερ; Ακούει η Stoiximan; Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα ανεξερεύνητο σύμπαν σημείων.

Προσδεθείτε και πάμε να δούμε τα 10 πιο εμβληματικά μουστάκια στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου:

Ρουντ Γκούλιτ

Ο Μπόσκοβ έλεγε πως ο Γκούλιτ είναι ένα μεγάλο ελάφι που βγαίνει στο λιβάδι, κι ίσως αυτό να είναι η καλύτερη περιγραφή για τον ποδοσφαιρικό καλπασμό ενός καθαρόαιμου στο χορτάρι, και το εντυπωσιακό του παιχνίδι, Ολλανδού,  που είχε τα πάντα: δύναμη, ταχύτητα, γκολ, αμυντικές αρετές. Ο Ρουντ Γκούλιτ εκτός από τις αγωνιστικές αρετές όμως, είχε κι ένα κεφάλι που ξεχώριζε. Τόσο για την ράστα κόμη του, όσο και για το μεγαλοπρεπές μουστάκι του.

Ίαν Ρας

Ένας μεγάλος γκολτζής, ένα χαρακτηριστικό μουστάκι των Ευρωπαϊκών γηπέδων, που έλαμψε πρωτίστως κατά την δεκαετία του 1980 και δευτερευόντως σε εκείνη του 1990. Ένας Ουαλός που υποστήριζε την Έβερτον, αλλά μεγαλούργησε με την Λίβερπουλ και δεν σταμάτησε να πληγώνει μέχρι τέλους την παιδική του αγάπη.

Ρομπέρτο Ριβελίνο

Ο Ρομπέρτο Ριβελίνο έγινε για δύο λόγους γνωστός. Αγωνιστικά για τα φαλτσαριστά στημένα χτυπήματα φάουλ, τα μακρινά σουτ, τις πάσες ακριβείας και τον έλεγχο της μπάλας και φυσιογνωμικά για το επιβλητικό μουστάκι του. Τελειοποίησε την κίνηση γνωστή ως φλιπ-φλαπ, την οποία στη συνέχεια αντέγραψαν ο Ρομάριο, ο Ρονάλντο και ο Ροναλντίνιο. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους μέσους της γενιάς του και ένας από τους κορυφαίους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Ντέιβιντ Σίμαν

Γκαφατζής, πεναλτάκιας, ασταθής, χιουμορίστας, καλτ, αμετανόητος οπαδός της Λιντς. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που σημάδεψαν την καριέρα του Ντέιβιντ Σίμαν. Κανείς όμως δεν αμφισβητεί πόσο εμβληματική μορφή ήταν ο θρυλικός μακρυμάλλης γκολκίπερ που συνέδεσε το ονομά του με την Άρσεναλ, την Εθνική Αγγλίας και φυσικά με το ανυπέρβλητο μουστάκι του.

Ρούντι Φέλερ

Φαντεζί ποδοσφαιριστής δεν ήταν ποτέ. Θεαματικές ενέργειες και περίτεχνες ντρίπλες δεν υπήρχαν στο ρεπερτόριο του. Το παιχνίδι του περιοριζόταν στις τέσσερις γραμμές της αντίπαλης περιοχής και στο πως θα στείλει την μπάλα στο πλεκτό και ενώ σε όλα τ’ άλλα υστερούσε, αυτή τη δουλειά, την είχε αναγάγει σε επιστήμη. Ο Ρούντι Φέλερ εκτός από το γκολ όμως, είχε αναγάγει και σε επιστήμη το μουστάκι!

Νίκος Τσιαντάκης

Ο Μάης από την Σαρακοστή και ο Νίκος Τσιαντάκης από τα εμβληματικότερα μουστάκια δεν γίνεται να λείπουν. Αν η φυλή των καλτ του ’80 είχε αρχηγό..Αν η ποδοσφαιρική νοσταλγία είχε πρόσωπο ή επέλεγε έναν μόνο αντιπρόσωπο…Αν ψάχναμε την πιο δημοφιλή χαίτη και το πιο χαρακτηριστικό μουστάκι του ελληνικού ποδοσφαίρου..Ο Νίκος Τσιαντάκης θα ήταν η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Αναρωτιόμαστε επίσης, τι απόδοση θα είχε δώσει η Stoiximan για το αν μια μέρα θα δούμε κάτι τέτοιο;

Κριστόφ Βαζέχα

Κι αφού πιάσαμε τους Έλληνες, δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε τον πιο ‘Έλληνα’ Πολωνό του αγαπημένου μας πρωταθλήματος. Ο θρύλος του Παναθηναϊκού που κανείς ποτέ δεν κατάλαβε πως προέκυψε το ‘Βαζέχα΄από το Warzysha που αναγραφόταν στην φανέλα του, τα πρώτα χρόνια του στην χώρα μας πέρα από τα καντάρια μπάλα που μας έφερε, είχε κι ένα μοναδικό μουστάκι άλλης εποχής.

Βιθέντε Ντελ Μπόσκε

Τι νομίζατε; Οτι θα την βγάζαμε μόνο με ποδοσφαιριστές και ο εμβληματικός προπονητής της Ισπανίας θα ήταν στην απ’έξω; Αμ δε. Ο πιο γλυκός παππούλης των πάγκων, μια μορφή που θα μείνει για πάντα στα ποδοσφαιρικά βιβλία τόσο για τα επιτεύγματα του, όσο και για τις βαρυσήμαντες δηλώσεις του, παίζει να βγήκε από την κοιλιά της μάνας του με μουστάκι.

Κάρλος Βαλντεράμα

Άλλη μια θρυλική καλτ μορφή που η iconic κόμη του επισκίασε το επίσης κομψό του μουστάκι, ο Κάρλος Βαλντεράμα γνωστός και με το ψευδώνυμο  El Pibe (“Το Παιδί”) έγινε πασίγνωστος από την συμμετοχή του στις διοργανώσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων με την Εθνική ομάδας της Κολομβίας στη δεκαετία του ’90 και μάλιστα ο Θρύλος Πελέ τον έχει συμπεριλάβει στους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές εν ζωή.

Μάικλ Μπρίτζις

Aυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο.

Best of internet