Quantcast

EUROLUBEN FLASHBACKS: O Κασίγιας τρώει γκολ με σουτ από τον Άγγελο Χαριστέα (GIF)

Σαν σήμερα, πριν 12 χρόνια, μια 60άρα μπαλιά κατεβαίνει από τον Πορτογαλικό ουρανό και σβήνει στην πλάτη του Ελγκέρα

Bobol Gordello

16 Ιουνίου 2016

Σαν σήμερα, πριν 12 χρόνια, στο γήπεδο της Boavista στη Λισσαβόνα, ο Iker Casillas μπαίνει στο εκλεκτό κλαμπ των ανθρώπων που έχουν φάει γκολ με σουτ από τον Άγγελο Χαριστέα. Ήταν η 2η αγωνιστική του Euro της Πορτογαλίας και το συγκρότημα του Otto Rehhagel, μετά τη νίκη-έκπληξη στην πρεμιέρα επί της Πορτογαλίας, αντιμετώπιζε την Ισπανία, που ζητούσε εκδίκηση για το 0-1 από την άσημη τότε Εθνική μας στα προκριματικά στη Zaragoza.

Το ματσάκι, όμως, δεν ξεκινάει ιδιαίτερα καλά, οι Furias Rojas σφυροκοπούν, πετσώνουν γκολάκι με Morientes κοντά στο ημίωρο και δείχνουν ικανοί να καθαρίσουν σχετικά εύκολα το ματς.

giphy

Στο 53′, όμως, πατάει το πόδι του στο τερέν ο αριστεροπόδαρος μάγος από τη Νάουσα Ημαθίας, Βασίλης Τσιάρτας, σε μια αλλαγή που μέλλει να αλλάξει το ρου της ιστορίας του αγώνα. Στο 66′ ο Βασίλης βλέπει τον Άγγελο Χαριστέα να κάνει κίνηση στην πλάτη της Ισπανικής άμυνας. Βάζει να πιει ένα ποτήρι νερό και του πετάει μια μαγική 60άρα μπαλιά, ίσα-ίσα να σβήσει στην πλάτη του Ivan Helguera. Ο Άγγελος κοντρολάρει (!), σουτάρει με το αριστερό (!) και ο Iker το τρώει κάτω απ’ τα πόδια.

giphy

Μέχρι και ο Βερνίκος φώναξε “ΟΧΙ”, όταν η μπάλα έφυγε από το πόδι του Άγγελου.

casillas02

Βασίλη Τσιάρτα, σε ευχαριστούμε για όλο αυτό.

Best of internet