Quantcast

Κάτι πήγε καλά το 2020 και η bwin βοήθησε σε αυτό

Λίγο πριν αρχίσουμε να φωνάζουμε 2021 ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΔΩ, μια ανασκόπηση στις σημαντικότερες δράσεις του ομίλου μας κάνει λίγο αισιόδοξους

31 Δεκεμβρίου 2020

Ομολογουμένως το 2020 ήταν μια χρονιά που πολλοί θέλουμε να ξεχάσουμε, να κατεβάσουμε το διακόπτη μια ώρα αρχύτερα, να σβήσουμε τα φώτα και να πούμε «2021 ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΔΩ» με ένα βλέμμα κάπως έτσι:

Παρολαυτά, σε μια χρονιά που -ας μην το πιάσουμε καλύτερα- αναφορικά με το τι πήγε στραβά υπήρξαν και μερικές στιγμές φωτεινότητας και χαράς. Κάποιες πρωτοβουλίες από ανθρώπους, συλλόγους και σωματεία που έβαλαν λίγο το χεράκι τους ώστε να πάει λίγο καλύτερα το πράμα για όλους μας.

Μια από αυτές τις εταιρείες είναι και η bwin που στο πλαίσιο πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας που έκανε φέτος μέσω του bwin cares κάνει, όπως κάθε χρόνο, και φέτος τον απολογισμό της. Είναι ένας απολογισμός ομολογουμένως πλούσιος τόσο σε δράσεις όσο και σε ποιότητα. Σε μια χρονιά που έκρυβε μεγάλες προκλήσεις η bwin προσάρμοσε απο την αρχή το πρόγραμμα δράσεων της προς την απαιτούμενη κατεύθυνση.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πανδημία κορωνοϊού

Η bwin, από τη πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, βρέθηκε δίπλα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με ακόμη πιο στοχευμένες πρωτοβουλίες και δράσεις. Αναλυτικά:

  • Κάλυψε μέρος των απαιτούμενων εξόδων για τη δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης μοναχικών ή ηλικιωμένων από τους Γιατρούς του Κόσμου.
  • Φρόντισε αστέγους με ομάδα άμεσης παρέμβασης στο δρόμο σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου.
  • «Υιοθέτησε» πάνω από 20 οικογενειών που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορωνοϊό, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά της καθημερινής τους διαβίωσης.
  • Στήριξε τη συμβουλευτική Γραμμής 11525 της Ένωσης «Μαζί για το παιδί». Οι καλούντες λαμβάνουν από ειδικούς θεραπευτές την απαραίτητη ψυχολογική καθοδήγηση και ενδυνάμωση για να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
  • Ενίσχυσε το έργο των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου “Ανδρέας Παπανδρέου”, προσφέροντας 10.000 γάντια μιας χρήσης.
  • Ενίσχυσε το έργο των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού του “Θριασίου Νοσοκομείου Ελευσίνας”, προσφέροντας 10.000 μάσκες.
  • Ενίσχυσε το έργο των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν”, προσφέροντας φορητό αναπνευστήρα βαρέως τύπου για την μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας των ενηλίκων και παίδων ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

 

Μόνο το 2020, η bwin υλοποίησε  πάνω από 30 πρωτοβουλίες σε 20 διαφορετικές τοπικές κοινωνίες. Από τον Έβρο και τις Πρέσπες έως την Κρήτη και τα Ιωάννινα. Αναλυτικότερα προχώρησε σε:

    • Πλήρη ανακατασκευή δύο γηπέδων (μπάσκετ, βόλεϊ) στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου. Παράλληλα, καλλωπίστηκε ο προαύλιος χώρος τους, με στόχο οι μαθητές να παίζουν σε ένα χρωματιστό και ακόμη πιο όμορφο μέρος.
    • Πραγματοποίηση προγραμμάτων ιατρικών αποστολών στις Πρέσπες και την Κύμη Ροδόπης. Πάνω από 200 μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών εξετάστηκαν από τους Γιατρούς του Κόσμου.
    • Ανακατασκευή πρότυπων παιδικών χαρών της ΕΛΕΠΑΠ σε Ιωάννινα και Χανιά. Τα «Γενναία Παιδιά» του Οργανισμού μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τη χαρά του παιχνιδιού με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, ανεξάρτητα από εμπόδια και διακρίσεις.
    • Στήριξη της ανέγερσης μίας νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για 9 ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, με το όνομα «Αριάδνη», από την Εταιρεία Προστασία Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή».
    • Εκπλήρωση των ευχών παιδιών, κάνοντας τα όνειρά τους πραγματικότητα, στο πλαίσιο του e-walk, το οποίο διοργανώθηκε από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).
    • Κάλυψη του κόστους προγράμματος αποκατάστασης σε ανασφάλιστα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, στηρίζοντας το έργου του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο».
    • Δημιουργία και παράδοση Χριστουγεννιάτικων και Πασχαλινών καλαθιών αγάπης σε μοναχικούς ανθρώπους στην Αττική, αλλά και σε 14 Ιδρύματα και ΜΚΟ στην Ελλάδα. Οι επωφελούμενοι ήταν συνολικά πάνω από 900 παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι.
    • Προσφορά στο Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” (σε συνεργασία με την “ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού“), συσκευών ανάνηψης με ελεγχόμενη πίεση για νεογνά (Neopuff), ώστε να μην χρειαστούν την υποστήριξη αναπνευστήρα.
    • Ανακατασκευή γηπέδων τένις στο ίδρυμα «Θεοτόκος».
    • Παροχή αναλώσιμων και απαραίτητου εξοπλισμού για τη νέα σχολική χρονιά στα 200 παιδιά και νέους που υποστηρίζουν η ΕΛΕΠΑΠ και η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή».
    • Δωρεά van για τρίτη συνεχή χρονιά προς την Ένωση «Μαζί για το παιδί», ώστε να μεταφέρει τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης σε οικογένειες όλης της Αττικής.

 

 
 

Υπεύθυνο Παιχνίδι

 
Ταυτόχρονα η bwin πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες και για το υπεύθυνο παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα μέσω του group της Entain στο οποίο ανήκει, εφαρμόζει τα αυστηρότερα πρωτόκολλα ασφάλειας και αυτό αποτυπώνεται στην πράξη μέσω των δεκάδων καθημερινών ελέγχων που πραγματοποιούνται. Στο πλαίσιο αυτό έχει προσαρμόσει και στην Ελληνική αγορά τη παγκόσμια στρατηγική επτά σημείων για το Υπεύθυνο Παιχνίδι. Ακολουθώντας τη στρατηγική, η bwin παρουσίασε το νέο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό spot για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, με την συμμετοχή του κορυφαίου διεθνούς guard της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Κώστα Σλούκα.

 

Εθελοντική Προσφορά

Επιπλέον, η εθελοντική συνεισφορά της Ομάδας της bwin ήταν ιδιαιτέρα σημαντική και καθοριστική καθώς, συγκέντρωσαν και παρέδωσαν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» πάνω από ένα τόνο τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και καθαριστικά και είδη ατομικής υγιεινής για παιδιά και οικογένειες που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, η συμμετοχή τους σε εθελοντικές αιμοδοσίες ήταν μεγάλη συγκεντρώνοντας αρκετά λίτρα από αίμα. 

 

Διακρίσεις

Το 2020, απονεμήθηκαν στη bwin διακρίσεις και βραβεία, επισφραγίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαχρονική συνέπειά που δείχνει στην κοινωνική υπευθυνότητα. Αναλυτικότερα: 

  • Τιμήθηκε στα «Corporate Affairs Excellence Awards» με δύο κορυφαίες διακρίσεις για τη συνεπή συνεργασία της με ΜΚΟ και Οργανισμούς, καθώς και για το Κοινωνικό της αποτύπωμα! Η bwin διακρίθηκε στις κατηγορίες «Πρόγραμμα / Δράση ΕΚΕ» με τίτλο δράσης «Με τους Γιατρούς του Κόσμου στα ακριτικά νησιά με την υποστήριξη της bwin» και στη κατηγορία «Συνέργεια με ΜΚΟ στο πλαίσιο ενός προγράμματος ΕΚΕ (Cause-related marketing)» με τίτλο δράσης: «Η bwin στηρίζει το έργο της Ένωσης Μαζί για το Παιδί».
  • Η Entain, στην οποία ανήκει το διεθνές brand της bwin, κέρδισε την κορυφαία διάκριση «Safer gambling operator of the year», στο πλαίσιο των παγκόσμιων βραβείων κύρους “EGR Operator Awards 2020”, αλλά και τη σημαντική διάκριση «Socially Responsible Sportsbook of the Year» στα Βραβεία “SBC Awards 2020”.
  • Για το πολύπλευρο κοινωνικό της έργο η bwin τιμήθηκε σε ειδικές εκδηλώσεις από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

 

Περισσότερα για τις πρωτοβουλίες της bwin προς την κοινωνία, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.

Best of internet