Quantcast

Η Βερόνα κόβει για 10 χρόνια το γήπεδο σε ρατσιστή οπαδό της μετά από δηλώσεις που έκανε για τον Μπαλοτέλι

Η διοίκηση της Βερόνα έστειλε τον ρατσιστή οπαδό στον καναπέ μέχρι τον Ιούνιο του 2030

THE NEWSROOM

5 Νοεμβρίου 2019

Άλλη μια αναστάτωση, από τις πολλές στις οποίες έχει εμπλακεί στην καριέρα του, προκάλεσε ο Μάριο Μπαλοτέλι στο ιταλικό ποδόσφαιρο, όμως αυτή τη φορά έχει το δίκιο με το μέρος του. Ο Σούπερ Μάριο δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στον πρόσφατο αγώνα της Μπρέσια με τη Βερόνα, όταν και κλώτσησε οργισμένος τη μπάλα στην κερκίδα των Βερονέζων και απείλησε να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Ο αρχηγός των οργανωμένων της Βερόνα, Λούκα Καστελίνι,  έκανε δηλώσεις σχετικά με το συμβάν χωρίς να δείχνει καμία μεταμέλεια για όσα φαίνεται ότι έκαναν οι συνοπαδοί του, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι ο Μάριο δεν είναι 100% Ιταλός, απλά γεννήθηκε στην Ιταλία.

Ο Μπαλοτέλι είναι Ιταλός επειδή έχει ιταλική υπηκοότητα. Δεν θα μπορέσει όμως ποτέ να είναι Ιταλός 100%. Εάν είμαστε ρατσιστές οι οπαδοί της Βερόνα; Έχουμε και εμείς έναν νέγρο στην ομάδα μας, που σημείωσε χθες (2/11), και όλη η Βερόνα τον χειροκρότησε.

Υπάρχει πρόβλημα που τον λέω μαύρο; Θα έρθουν να μου κρεμάσουν κουδούνια για αυτό που λέω;

Οι ατάκες Τσουκαλά του Λούκα Καστελίνι ευτυχώς δεν έμειναν αναπάντητες από τη διοίκηση της ομάδας, που τον έστειλε στον καναπέ για 10 χρόνια μέχρι το καλοκαίρι του 2030. Οι τζιαλομπλού με επίσημη ανακοίνωση τους γνωστοποίησαν την πόρτα που έφαγε ο ρατσιστής οπαδός, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους επίδοξους μιμητές του:

“Η Βερόνα αποφάσισε να τιμωρήσει τον κύριο Λούκα Καστελίνι και να τον αποκλείσει από τα ματς της μέχρι τον Ιούνιο του 2030.

Λάβαμε αυτήν την απόφαση αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης και αξιολογώντας τον κώδικα συμπεριφοράς, καθώς αυτές οι σκέψεις είναι αντίθετες με την ηθική και τις αξίες μας”

Ίσως η μόνη επιλογή για τον Καστελίνι πλέον, σε περίπτωση που θέλει να μείνει ενεργός οπαδικά, να είναι τα ελληνικά γήπεδα όπου μπορεί να κόβει βόλτες ανενόχλητος με ομοϊδεάτες του.

Best of internet