Quantcast

Ο Μαρκίνιος που αρνείται χειραψία στον Μπολσονάρο είναι η Εθνική Βραζιλίας που θέλουμε

Αυτά καλό είναι να γίνονται

THE NEWSROOM

8 Ιουλίου 2019

12 χρόνια μετά τον τελευταίο της τίτλο και 5 χρόνια μετά την επτάρα από τη Γερμανία μέσα στο σπιτάκι της, η Βραζιλία στέφθηκε χθες πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής νικώντας το Περού με 3-1 στον τελικό που έγινε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Παρά τη γκρίνια του Μέσι για όσα έγιναν στον ημιτελικό, η Σελεσάο γιόρτασε χθες τον 9ο της τίτλο και οι παίχτες της είχαν κάθε λόγο να στήσουν παρτάκι στο Μαρακανά.

Μπορεί ο MVP της διοργάνωσης να ήταν ο 36χρονος  Ντάνι Άλβες, όμως πρωταγωνιστής στις καρδιές μας μπορεί να θεωρηθεί ο 25χρονος Μαρκίνιος, που αγνόησε επιδεικτικά τον Βραζιλιάνο Καρατζαφέρη και πρόεδρο της χώρας του καφέ, Ζαϊρ Μπολσονάρο στην απονομή των μεταλλίων μετά το μεγάλο τελικό.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας έχει μια πλούσια γκάμα όχι και τόσο προοδευτικών θέσεων, όπου μεταξύ άλλων δεσπόζουν η υποστήριξη της στρατιωτικής χούντας, η εναντίωση στους γάμους ομοφύλων και στις αμβλώσεις, η υποστήριξη της θανατικής ποινής και ο ρατσισμός απέναντι σε Αφρικανούς και Ασιάτες. Το θλιβερό μάλιστα είναι ότι στο πλευρό του έχουν ταχθεί αστέρες του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου όπως οι Ριβάλντο και Ροναλντίνιο, αλλά και ο Τζιοβάνι.

Ευτυχώς για κάθε Ριβάλντο και Ροναλντίνιο, θα υπάρχει ένας Ζουνίνιο ή ένας Μαρκίνιος να σώσουν την αξιοπρέπεια του βραζιλιάνικου αθλητισμού. Θυμίζουμε τί είχε πει ο παλαίμαχος μέσος της Λυόν για την υποστήριξη στον Μπολσονάρο από συναθλητές του:

«Στενοχωριέμαι όταν ένας παίκτης ή πρώην παίκτης υποστηρίζει τη δεξιά. Ερχόμαστε από χαμηλά, είμαστε από τον λαό. Πως να πάμε από αυτήν την πλευρά; Πως μπορείς να υποστηρίζεις τον Μπολσονάρο, αδερφέ…».

Δεν τον χάλασε πάντως:

Best of internet