Quantcast

Το πώς ο Φερνάντο Σάντος έπεισε Ντέμη και Δέλλα να κάνουν πρωινή προπόνηση είναι η πιο «Ελλάδα» μνήμη του

Οι παίχτες της ΑΕΚ δεν γούσταραν να ξυπνάνε νωρίς όπως ο Θάνος Πλεύρης

THE NEWSROOM

3 Ιουλίου 2019

Το να ξυπνάς πριν τις 7 για δουλειά δεν είναι κάτι ευχάριστο για κανέναν. Εκτός αν λέγεσαι Θάνος Πλεύρης και θες να κάνεις γύρισμα στην Πλατεία Εξαρχείων, το πρωινό ξύπνημα είναι κάτι που όλοι θα ήθελαν να αποφύγουν, και μέσα σε αυτούς σίγουρα και οι παίχτες της ΑΕΚ πίσω στο 2001.

Ειδικά αν η έντονη ζωή του Έλληνα ποδοσφαιριστή περιείχε και ξενύχτι σε νυχτερινά μαγαζιά.

Όταν ο αναμορφωτής του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μάκης Ψωμιάδης, έφερνε στα μέρη μας τον Καρπουζά από το Εστορίλ, λίγοι πίστευαν ότι αυτός ο άνθρωπος θα συνδέσει το όνομα του με τη χώρα μας, ούτε φυσικά ότι κάποια στιγμή θα σηκώσει ευρωπαϊκό με την Πορτογαλία. Τα πρώτα του βήματα ωστόσο στην Ελλάδα περιείχαν την απαραίτητη προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα, την οποία εξιστόρησε σήμερα θυμούμενος μια ιστορία με πρωταγωνιστές τους Ντέμη Νικολαΐδη και  Τραϊανό Δέλλα, και πώς τους έπεισε να δεχθούν προπόνηση στις 8 το πρωί.

Η παρακάτω εξιστόρηση του νυν ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Πορτογαλίας, που βρέθηκε στη χώρα μας για την αναβίωση του τελικού του Euro 2004, είναι ό,τι καλύτερο θα διαβάσετε σήμερα:

«Όταν ανέλαβα την Εθνική, είχα το πλεονέκτημα ότι γνώριζα τους παίκτες πολύ καλά για χρόνια. Κατάλαβα πολύ γρήγορα ποιος είναι ο έλληνας ποδοσφαιριστής, ποια είναι η κουλτούρα του. Πάντα διηγούμαι την ίδια ιστορία. Όταν είχα έρθει στην Ελλάδα πρώτη φορά για την ΑΕΚ έβαλα την πρώτη προπόνηση στις 8:00 το πρωί. Για μένα ήταν αυτό το φυσιολογικό. Τότε ήρθε ο Δέλλας, ο Νικολαΐδης και μου είπαν δεν γίνεται προπόνηση στις 8:00.

Ρώτησα γιατί και μου απάντησαν ότι έχει πάρα πολύ κίνηση εκείνη την ώρα για να πάνε μέχρι τους Θρακομακεδόνες.

Άλλαξα την ώρα και την έβαλα στις 7:00. Τότε ήρθαν όλοι και μου είπαν “δεν πειράζει, μίστερ, ας το αφήσουμε στις 8:00, θα τα καταφέρουμε. Ήταν πολύ καλή ιδέα η πρωινή προπόνηση γιατί έτσι δεν ερχόταν και κανένας δημοσιογράφος.

Οι Έλληνες παίκτες έχουν ιδιαίτερη νοοτροπία. Κατάλαβα ότι πρέπει να τους εξηγείς τι θέλεις να κάνεις και γιατί να το κάνεις. Πρέπει να κάνεις τους παίκτες σου να καταλάβουν πώς από το ελληνικό επίπεδο μπορούν να πάνε στο διεθνές. Δεν είναι εύκολο»

Πραγματικός δάσκαλος.

 

Best of internet