Quantcast

Σαν σήμερα: ο Βλάοβιτς αστόχησε για λίγα εκατοστά στο Καμπ Νου, χιλιάδες ωνασουγαμήσω εκτοξεύτηκαν στον αττικό ουρανό

Όταν χιλιάδες Καταλανοί φλέρταραν με το έμφραγμα

THE NEWSROOM

9 Απριλίου 2019

Δύο είναι οι επέτειοι της σημερινής μέρας, αγαπητοί φίλοι: ο θρίαμβος της πράσινης παράταξης στις βουλευτικές εκλογές του 2000, και η μέρα που ο Τάκης Φύσσας και ο Γιάννης Γκούμας έφτασαν ελάχιστα εκατοστά από την πρόκριση σε έναν ημιτελικό Champions League, όσο δηλαδή απείχε η μπάλα από το τέρμα του Ρέινα σε σουτ αυτού του Κροάτη μύστη στις καθυστερήσεις:

Ήταν Απρίλιος του 2002, η Ελλάδα είχε μπει στην εποχή του ευρώ, απέμεναν μόλις δύο χρόνια από την απονομή μεταλλίου πρωταθλητή Ευρώπης στον Φάνη Κατεργιαννάκη και η ΑΕΚ του Μάκη Ψωμιάδη ήταν πρωτοπόρος στο βαθμολογικό πίνακα της Α’ Εθνικής. Ο Παναθηναϊκός, εχοντας περάσει πρώτος από όμιλο με Άρσεναλ, Σάλκε και Μαγιόρκα και δεύτερος από όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Σπάρτα Πράγας και Πόρτο, έπαιζε σε δύο ματς με τη Μπαρτσελόνα την πρόκριση του στους 4 του Τσουλού. Κάτι που είχε πετύχει και 6 χρόνια νωρίτερα.

Ο Μπασινάς με εύστοχο πέναλτι στο πρώτο ματς της Λεωφόρου έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση, ο Λορέντζο Καριέρε έγινε το viral της εποχής και μία εβδομάδα μετά ο Κωνσταντίνου έβαλε τον ΠΑΟ μπροστά από το πρώτο 10λεπτο, και κάπου εκεί τα πράγματα έγιναν σοβαρά.

Ο ΠΑΟ έπρεπε να δεχτεί 3 γκολ στα επόμενα 80 λεπτά για να αποκλειστεί, και τα έφαγε τελικά σε 50′. με τον Λουίς Ενρίκε και τον μετέπειτα ερυθρόλευκο Σαβιόλα να διαμορφώνουν ήδη το 3-1 από το 61′.  Όσο δεν έμπαινε όμως το τέταρτο γκολ ο ΠΑΟ παρέμενε στο παιχνίδι, και από το 75′ και μετά η ομάδα του Μαρκαριάν έπαιξε μονότερμα τους Καταλανούς.

Μια προβολή του Κωνσταντίνου στο 80′ σταμάτησε στο πόδι του Πουγιόλ πάνω στη γραμμή, όμως οι Καταλανοί φλέρταραν με το έμφραγμα στο 96′ όταν το σουτ του Βλάοβιτς πέρασε βασανιστικά άουτ λυτρώνοντας τους γηπεδούχους. Τί θα συνέβαινε αν ο Βλάοβιτς ήταν εύστοχος σε εκείνο το σουτ; Λογικά ό,τι συνέβη και στη Μπαρτσελόνα που πέρασε: αποκλεισμός από τη Ρεάλ. Ωστόσο, είναι μια βραδιά από αυτές που έχτισαν τον μύθο του Ευρωπαίου Παναθηναϊκού, και μάλλον θα αργήσει να ξαναζήσει η μεγαλύτερη ομάδα των Αμπελοκήπων. Αυτό είναι το βίντεο με τα highlights του αγώνα:

Μπαρτσελόνα: Μπονάνο (84′ Ρέινα), Πουγιόλ, ντε Μπουρ, Αμπελάρδο, Κόκο (45+4′ Κλάιφερτ), Τσάβι, Λουΐς Ενρίκε, Κοκού, Ριβάλντο, Όφερμαρς (74 Γκάμπρι), Σαβιόλα.

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Καραγκούνης (45+3′ Μικάελσεν), Κόλκα (77′ Βλάοβιτς), Λυμπερόπουλος (46′ Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου.

Best of internet