Quantcast

Ελληνοκύπριος ο οπαδός που πέταξε την μπανάνα στον Ομπαμεγιάνγκ, άλλος ένας θρίαμβος του ελληνισμού

Δεν είναι μπανάνα, είναι αρχαιοελληνικό φρούτο

THE NEWSROOM

4 Δεκεμβρίου 2018

Μπορεί το βραβείο της Χρυσής Μπάλας να ανήκει από χθες στον Λούκα Μόντριτς, αλλά το βραβείο του μαλάκα της εβδομάδας θα έπρεπε σίγουρα να απονεμηθεί στον τύπο που έριξε μπανανόφλουδα στον Ομπαμεγιάνγκ, στο κυριακάτικο ντέρμπι του Λονδίνου.

Τελικά η Τότεναμ αποφάσισε να τον αποκλείσει δια βίου από τα γήπεδα αναγκάζοντας τον να βλέπει την αγαπημένη του ομάδα από τον καναπέ. Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρον είναι ότι τελικά ο οπαδός της Τότεναμ είναι Ελληνοκύπριος. Ο Αβέρωφ Παντελή έκανε δηλώσεις για το περιστατικό και την τιμωρία που του επιβλήθηκε, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι τα κίνητρα του ήταν ρατσιστικά.

«Δεν είμαι ρατσιστής. Είμαι Ελληνοκύπριος. 100% δεν είμαι ρατσιστής. Ορκίζομαι στη ζωή των παιδιών μου ότι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Απολογούμαι αν προσέβαλα τον οποιονδήποτε από τα δυο κλαμπ, ειδικά στην Τότεναμ. Ήταν τρελό αυτό που έκανα και δεν είχα πρόθεση να προσβάλλω κανέναν με τον οποιονδήποτε τρόπο.

Κατηγορήθηκα ότι πέταξα ένα αντικείμενο. Δεν κατηγορούμαι για οτιδήποτε ρατσιστικό. Η αστυνομία δέχτηκε ότι δεν ήταν κάτι ρατσιστικό. Έκανα ένα μεγάλο λάθος και ειλικρινά συγγνώμη.

Χωρίς να το σκεφτώ, έπιασα τη μπανάνα και την πέταξα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν την πέταξα στους παίκτες. Είναι κάτι εκτός του χαρακτήρα μου. Δεν έκανα την οποιαδήποτε ρατσιστική σύνδεση»

Δεν ξέρουμε για εσάς, αγαπητές φίλες και φίλοι. Αλλά εμάς το “είμαι Ελληνοκύπριος, δεν είμαι ρατσιστής” είναι το ισχυρό επιχείρημα που μας έπεισε.

 

 

Best of internet