Quantcast

Ο Γκώνιας διδάσκει τίκι-τάκα στον Γκουαρντιόλα με τις 50 πάσες που άλλαξε η ομάδα του χωρίς να χάσει τη μπάλα

Τάκης Γκώνιας, ένας δάσκαλος του ποδοσφαίρου

THE NEWSROOM

4 Νοεμβρίου 2018

Ο Τάκης Γκώνιας, ο άνθρωπος που ως ποδοσφαιριστής έπαιξε 6 χρόνια στον Ολυμπιακό και δεν πήρε ούτε ένα πρωτάθλημα, βγάζει πλέον το ψωμί του ως προπονητής στη Wadi Degla της Αιγύπτου. Ένα βίντεο από πρόσφατο αγώνα της ομάδας του μας δείχνει ότι ο Τάκης κατάφερε τελικα να ξεβλαχέψει ποδοσφαιρικά τους συμπατριώτες του Ουάρντα και του Σαλάχ, οι οποίοι αποδίδουν ποδόσφαιρο από αυτό που βλέπαμε μόνο στην Ευρώπη τις Τρίτες και τις Τετάρτες, στα ματς του Champions League.

Την Πέμπτη η Wadi Degla υποδέχθηκε την πρωτοπόρο Zamalek σε ματς για το πρωτάθλημα Αιγύπτου. Και μπορεί οι γηπεδούχοι να έχασαν με 2-4, σκορ στο οποίο μας έχει συνηθίσει και ο Εργοτέλης όταν καθόταν στον πάγκο του ο δάσκαλος Τάκης, όμως αυτό που έμεινε από αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου ήταν οι παίχτες της ομάδας του Γκώνια να ανταλλάσσουν ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 50  πάσες χωρίς να χάσουν την κατοχή.

Είναι βέβαιο ότι μετά από αυτό το τρίλεπτο ποδοσφαιρικής πανδαισίας, ο Γκουαρντιόλα θα ήθελε σαν τρελός ένα αυτόγραφο του προπονητή ο οποίος εξέλιξε το tiki-taka που πρώτος ο Καταλανός εισήγαγε στην Μπαρτσελόνα. Εμείς κρατάμε και το παρακάτω στιγμιότυπο που αποδεικνύει είτε ότι όλοι οι Αιγύπτιοι μοιάζουν στον Σαλάχ, είτε ότι ο Σαλάχ έχει δελτίο στην ομάδα του Γκώνια και πετάγεται καμιά φορά μεσοβδόμαδα να παίξει μπάλα στην πατρίδα.

Και κάπως έτσι το success story του Τάκη στην Αίγυπτο συνεχίζεται, με τον Βοιωτό κόουτς να κατακτάει με τις τακτικές του και το θεαματικό ποδόσφαιρο εδάφη που πριν 2400 χρόνια είχε κατακτήσει με τη βία ο Μέγας Αλέξανδρος.

Best of internet