Quantcast

Οπαδοί της Παρτιζάνι αναρτούν ρατσιστικό πανό, εισπράττουν “τσίφσα ροπ” από την ομάδα

Δεν τους χάλασε

THE NEWSROOM

30 Οκτωβρίου 2018

Ο θάνατος του Έλληνα ομογενή από αστυνομικά πυρά στην Αλβανία είναι ένα θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα των δύο χωρών, με τους θερμόαιμους εκατέρωθεν των συνόρων να έχουν βρει μια καλή αφορμή για να αναπτύξουν ρητορική μίσους. Ως γνωστόν, στις κερκίδες των γηπέδων στα Βαλκάνια εκφράζεται συχνά και ένα όχι και τόσο προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας. Μια τέτοια περίπτωση ηλιθίων είχαμε και στο χθεσινό ντέρμπι Παρτιζάνι – Σκεντερμπεου για το πρωτάθλημα Αλβανίας.

Στην κερκίδα του σταδίου Selman Stërmasi στα Τίρανα, αναρτήθηκε πανό με το μήνυμα “Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερος”, προκαλώντας ευτυχώς αναγούλα ακόμα και στην ίδια τη διοίκηση του αλβανικού συλλόγου. Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα στο Facebook η Παρτιζάνι καταδίκασε ευθέως το γεγονός, αδειάζοντας τους ηλίθιους που το εμπνεύστηκαν.

«Χάρη στα οργανωτικά μέτρα που λήφθηκαν, η συνάντηση Παρτιζάνι – Σκεντερμπέου είχε ως αποτέλεσμα μια αληθινή αθλητική γιορτή καθρέφτης του πρωταθλήματός μας. Ταυτόχρονα, θέλουμε να αποστασιοποιηθούμε από σποραδικά επεισόδια (το περιστατικό με το πανό), τα οποία δεν σχετίζονται με τον αθλητισμό και αντιβαίνουν τις πολιτικές του Fair-Play.

Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους και να μην προκαλεί διαφωνίες μεταξύ τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κόσμο της ομάδας για την παρουσία τους στον αγώνα ο οποίος με τα τραγούδια του και την στήριξή του συντέλεσε σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα»

Για όσους τρέφουν αυταπάτες ότι οι δικοί μας ούγκανοι δεν θα αναρτούσαν ποτέ αντίστοιχο μήνυμα σε ελληνικό γήπεδο, υπάρχει αυτό το πρόσφατο παράδειγμα που εξυμνεί τις σφαγές στη Σρεμπρένιτσα, το Νοέμβριο του 2016 στο Γ. Καραϊσκάκης.

Best of internet