Quantcast

Με συκώτι από τη μαύρη αγορά ζει ο Αμπιντάλ

Τελικά δεν ήταν του ξαδέρφου

Ιωάννηc

4 Ιουλίου 2018

Άγνωστης προέλευσης αποδεικνύεται το συκώτι που κρατάει τον Ερίκ Αμπιντάλ στη ζωή μετά από μεταμόσχευση στην οποία υπεβλήθη το 2012. Ο Γάλλος πρώην άσος του Ολυμπιακού αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας (θερινό ζώδιο) και όλοι ξέραμε ότι το μόσχευμα που βρέθηκε ήταν του ξαδέρφου του.

Όλοι εκτός από τον τότε πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ και την ισπανική αστυνομία. Σε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από εκείνη την περίοδο, ο Ροσέλ φέρεται να παραδέχεται ότι το συκώτι βρέθηκε παρανόμως, κάτι που δεν είναι σαφές αν γνώριζε ο Αμπιντάλ.

Δείγμα των συνομιλιών, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις συνομιλίες Β.Μ. και Α.Μ. το 2011 στη χώρα μας:

20 Απριλίου 2017, ώρα 15:58

Ροσέλ: Ναι, ναι.

Άγνωστος:… Και τότε εμφανίστηκε ο Μπάρτο (Μπαρτομέου).

Ροσέλ: Χμ.

Άγνωστος:… Και μου λέει: «Γαμώτο, τι μαλ@κας!». Και του λέω: «Όχι, όχι. Θα δούμε. Σάντρο, θα κινηθεί εναντίον μας. Σε αυτόν τον τύπο δώσαμε ένα ήπαρ παράνομα». Και είπαμε σε όλους ότι ήταν του ξαδέρφου του. Ότι ήταν ξάδερφός του! Ας του πληρώσουμε τα δύο χρόνια του συμβολαίου που του απέμεναν».

Ροσέλ: Ναι, ναι, ναι.

27 Aπριλίου 2017, ώρα 15:58

Χουάνχο: Άκου… Σήμερα είχα μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον Αμπιντάλ, είναι μαλ@κας, είναι μαλ@κας.

Ροσέλ: Μεγάλος μαλ@κας! Του σώσαμε τη ζωή!

Χουάνχο: Ναι, ναι… Όχι, όχι και ακόμα λέει ότι εσύ είπες ψέματα λέγοντας για τον φίλο σου, τον φίλο σου.

Ροσέλ… Το ίδιο κάνει.

Χουάνχο: Ο φίλος σου που…

Ροσέλ:… Το ίδιο κάνει.

Χουάνχο: Ο φίλος σου που σε αγαπάει, που σε αγαπάει τόσο πολύ. Εγώ δεν τον αγαπώ. Εσένα σε εκτιμά επειδή…

Ροσέλ:… Το ίδιο κάνει.

Χουάνχο: Αν όχι, δεν θα είχε κάνει αυτό που έκανε για σένα.

Ροσέλ: Ναι.

Χουάνχο: «Όχι, όλα είναι ψέματα». Και είπα: «Λοιπόν, κοίτα, Άμπι, αυτό είναι… Θα σου εξηγήσω».

28 Απριλίου 2017, ώρα 17:19

Χουάνχο: Ο Αμπιντάλ είναι μαλ@κας. Μου είπε ότι είπε στον φίλο μου ότι του συμπεριφέρθηκε άσχημα. Του είπα: «Κοίτα, Άμπι, αν είσαι εδώ και μιλάς είναι επειδή έχεις καινούργιο συκώτι. Το καταλαβαίνεις; Μου απάντησε πως όχι. Λοιπόν, αν δεν το καταλαβαίνεις, δεν καταλαβαίνεις τίποτα από τη ζωή.

(Η κλήση διεκόπη για λίγο)

28 Απριλίου 2017, ώρα 17:22

Ροσέλ: Είμαι στη Βολιβία.

Χουάνχο: Είπα στον Αμπιντάλ: «Αν είσαι τώρα εδώ και μιλάς μαζί μου είναι επειδή κάποιος αγόρασε για σένα ένα συκώτι».

Η Μπαρτσελόνα με ανακοίνωση της διαψεύδει το γεγονός:

«Mε αφορμή τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε ο τεχνικός διευθυντής Ερίκ Αμπιντάλ, η Μπαρτσελόνα αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρατυπία, όπως έκανε και ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και οι υπεύθυνοι της κλινικής.

Η πληροφορία που δημοσιεύθηκε δεν περιλαμβάνει ένα σημαντικό γεγονός όπως είναι ότι η έρευνα μπήκε στο αρχείο από τον αρμόδιο δικαστή στη Βαρκελώνη, με ημερομηνία 18 Μαΐου, κάτι που πλήττει την τιμιότητα του Ερίκ Αμπιντάλ, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της Μπαρτσελόνα και του πρώην προέδρου της Σάντρο Ροσέλ.

Ο σύλλογος λύπαται για την διαρροή πληροφοριών για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο και επιβεβαιώνει την υποστήριξή του στον Ερίκ Αμπιντάλ και στο ίδρυμά του, για να συνεχίσει να βοηθά στη βελτίωση της ζωής παιδιών και νέων που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις»

Καλό θα ήταν πάντως μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση να μην πρήζουμε το συκώτι του παλαίμαχου αριστερού μπακ.

Best of internet