Quantcast

Μετά από 22 χρόνια στην Άρσεναλ και 2 ήττες από τον Σιόβα ο Βενγκέρ φεύγει από τον πάγκο

Wenger out, επιτέλους

Ιωάννηc

20 Απριλίου 2018

Μετά από 22 χρόνια στον πάγκο της Άρσεναλ και έχοντας κατακτήσει ίδιο αριθμό ευρωπαϊκών τίτλων με τους Νίκο Κουρμπανά και Γιώργο Βαζάκα, ο Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωσε σήμερα πως αποχωρεί από τον πάγκο της Άρσεναλ στο τέλος της σεζόν και ίσως συνεχίσει από άλλο πόστο.

«Κατόπιν ώριμης σκέψης και μετά από συζητήσεις με τον σύλλογο, αισθάνομαι ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για εμένα να αποχωρήσω στο τέλος της σεζόν.

Είναι ευγνώμων για το προνόμιο που είχα να υπηρετήσω τον σύλλογο για τόσα πολλά αξέχαστα χρόνια.

Υπηρέτησα τον σύλλογο με απόλυτη αφοσίωση και εντιμότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό, τους παίκτες, τη διοίκηση και τους οπαδούς που έκαναν την ομάδα τόσο ξεχωριστή για εμένα.

Προτρέπω τους οπαδούς μας να σταθούν στο πλευρό της ομάδας ως το τέλος.

Σε όλους όσοι αγαπούν την Άρσεναλ λέω να υπερασπίζονται τις αξίες του συλλόγου.

Η αγάπη μου και η υποστήριξή μου θα είναι για πάντα»

Ο Αλσατός στα 22 χρόνια του στο Λονδίνο κατέκτησε 3 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα και 7 Κομιούνιτι ή Τσάριτι Σιλντ. Το Μάρτιο του 2016 έγινε ο μακροβιότερος εν ενεργεία προπονητής στην Ευρώπη, ενώ τον Ιούλιο του 2017 έσπασε το ρεκόρ των 7582 συνεχόμενων ημερών σε πάγκο ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ. Το 2004, υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ, η Άρσεναλ έγινε η μόνη αήττητη πρωταθλήτρια στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Επίσης, στον Γάλλο πιστώνεται και ένα κομμάτι της επιτυχίας της Εθνικής Γαλλίας στο Μουντιάλ του 1998 και το Γιούρο του 2000 καθώς είχε υπό τις οδηγίες του στην Άρσεναλ παίχτες όπως οι Ανρί, Ανελκά και Πετί.

Απέναντι σε ελληνικές ομάδες, ο Γάλλος έχει χάσει 4 φορές από τον Ολυμπιακό, ενώ ο ΠΑΟΚ του Νίκου Κολομπούρδα είναι από τις 5 ομάδες (σε σύνολο 124) που δεν κατάφερε να νικήσει, καθώς σε 2 ματς για το κύπελλο UEFA το 1997 είχε μία ήττα και μία ισοπαλία. Οι υπέρμαχοι του “Wenger Out” επιτέλους δικαιώνονται, αλλά η αλήθεια έιναι ότι ο Αρσέν είναι μια μορφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θα αργήσουμε να ξεχάσουμε.

 

Best of internet